Ørestad IF har fået en tidlig julegave af Københavns Kommune, der har købt stenlagergrunden på Metrovej for at opføre et helt nyt idrætsanlæg, der skal indeholde en 11-mandsbane til glæde for de 16.000 indbyggere i bydelen.

DBU København var tilbage i 2012 med til at søsætte foreningen Ørestad IF med henblik på at fremme fodbold og bevægelse i lokalområdet. I dag har Ørestad IF en række sportsgrene og knap 1.000 medlemmer - herunder en fodboldafdeling med tæt ved 300 aktive fodboldspillere, som ikke har adgang til en 11-mandsbane.

Udsigten til et helt nyt idrætsanlæg er afgørende for udviklingen i Ørestad IF, som blev kåret til årets idrætsforening i Københavns Kommune i 2019. De nye faciliteter gør at klubben kan vokse og udvikles i de kommende år, hvor man vil gøre endnu mere for at tiltrække børn og unge.

 – Det er fantastiske nyheder, det er en sejr for fællesskabet nu og i fremtiden. Politikerne har sat handling bag ord og nu står vi med en grund, som binder hele Ørestad sammen, uden at være til gene for det gode familieliv men derimod bidrage til det. Nu kan ikke bare kun børnefodbolden vokse, men også ungdom-og seniorfodbold. Nu starter næste fase, hvor vi skal samarbejde tæt med kultur og fritidsudvalget samt kultur og fritidsforvaltningen om at skabe det bedste idrætsanlæg for Ørestad," siger klubbens formand Thomas Sahl Kellberg til Ørestad Avis.

I DBU Københavns bestyrelse glæder man sig også over politikernes prioritering af Ørestaden..

 – Vi har peget på Ørestaden i en årrække, og gjort politikerne opmærksomme på, at der var behov for en langsigtet facilitetsudvikling i bydelen. Det er et område med et stort potentiale for nye medlemmer, og med udsigt til en fordobling af befolkningstallet frem mod 2030, er det et afgørende skridt i den rigtige retning, siger DBU Københavns formand Jesper Gradert.  

Den nye grund overtages fra januar 2022, men allerede i det kommende år skal Københavns Kommune, Ørestad IF og DBU København  se på, hvordan anlægget indrettes bedst muligt.