Nye regler giver større fleksibilitet

DBU Københavns turneringsudvalg har benyttet vinterpausen til at foretage en række ændringer og justeringer af turneringsreglementet.

Forårsturneringen skydes i gang i den kommende weekend for nogle holds vedkommende. Her kan du læse om en række ændringer og justeringer af DBU Københavns turneringsreglement inden den nye sæson.

En af de væsentlige ændringer er den større fleksibilitet i § 19.4, som gør at klubber i forsøgsperioden frem til 1. juli 2020 nu har tilladelse til at benytte U14 og U15 drenge på et lavere rangerede hold. Der kan  benyttes op til 2 spillere, der samme spilledag lovligt deltager på et højere rangeret ungdomshold i samme aldersgruppe – dog ikke Øst-rækker eller endnu højere rangeret. 

En anden præcisering er i forhold til minimumsantallet af spillere på holdkortet. Her er det et krav, at alle hold minimum påfører fem spillere på holdkortet i 7:7 kampe og syv spillere i 11:11 kampe.

Der indføres desuden holdkort i U11 og U12 pige rækker.

Få overblik over ændringerne i turneringsreglementet:

 

Paragraf Tidligere tekst Ændring/tilføjelse
Præcisering af §19.3  Ungdomsspillere kan frit benyttes i en kamp for sin egen årgang samtidig med, at de deltager på et hold i en ældre årgang inklusiv på et seniorhold. Ved frit forstås, at benyttelsen ikke har sportslige konsekvenser for nogen af holdene og at reglerne om op- og nedrykning af spillerne mellem hold ("spilles fri") samt om ikke at måtte deltage i mere end én kamp per spilledag ikke er gældende. 

 

 

Ændres til

Ungdomsspillere kan frit benyttes i en kamp for sin egen årgang samtidig med, at de deltager på et hold i en ældre årgang inklusiv på et seniorhold - her forudsat, at aldersgrænsen på fyldt 16 år for drenge/15 år for piger opfyldes. Ved frit forstås, at benyttelsen ikke har sportslige konsekvenser for nogen af holdene og at reglerne om op- og nedrykning af spillerne mellem hold ("spilles fri") samt om ikke at måtte deltage i mere end én kamp per spilledag ikke er gældende. 

For nedrykning af spillere i de sidste to kampe se § 19.11. 

Ændring af §19.4 i en forsøgsperiode frem til den 1. juli 2020 


En klub, der stiller flere hold i en Ungdoms-aldersgruppe, tillades på det lavest rangerede hold at benytte op til 2 spillere, der samme spilledag lovligt deltager på et højere rangeret ungdomshold i samme aldersgruppe – dog ikke Øst-rækker eller endnu højere rangeret. 

 

 

Tilføjelse 

I forsøgsperioden frem til 1. juli 2020 tillades det for Drenge U14 og Drenge U15 på et lavere rangerede hold at benytte op til 2 spillere, der samme spilledag lovligt deltager på et højere rangeret ungdomshold i samme aldersgruppe – dog ikke Øst-rækker eller endnu højere rangeret. 

 

Forsøgsordning af §11.13 d forlænges til den 1. juli 2020

 

 

d) En klub kan aldrig opnå oprykning til en Række, hvorfra et af klubbens øvrige hold placerer sig til nedrykning eller er udgået fra. I forsøgsperioden frem til 1. juli 2020 gælder dette ikke for Herre Serie 3, puljerne 8 - 11, Serie 4, puljerne 13 - 16, Herre 7M række 3 og lavere, Kvinde 11M række 1 og lavere samt i 7M.

 

Ændring af §22.4

Kampe på hverdage kan tidligst fastsættes med start kl. 17.00 henholdsvis kl. 09.00 lør/søn/helligdage. Tilsvarende er kl. 21.00 på hverdage henholdsvis kl. 16.00 på lør/søn/helligdage senest tilladte kampstart-tidspunkt. Kun med indhentet accept fra modstander kan der fraviges.

Kampe på hverdage kan tidligst fastsættes med start kl. 17.00 for U15 og aldersgrupperne yngre end denne og kl. 17.30 for U16 og aldersgrupperne ældre end denne. Lør/søn/helligdage er tidligste kampstart kl. 09.00. Tilsvarende er kl. 21.00 på hverdage henholdsvis kl. 17.00 på lør/søn/helligdage senest tilladte kampstart-tidspunkt. Kun med indhentet accept fra modstander kan der fraviges.

Log ind