MENU

Regelpræcisering: "korte målspark" giver kreative tanker

Der er kommet en lang række lovændringer, som træder i kraft ved den kommende sæsonstart - og traditionen tro har det medført kreative tanker rundt omkring

Regelpræcisering: "korte målspark" giver kreative tanker
Arkivfoto

AF: Casper Boe - DBU Sjælland//

Ved de første turneringskampe og træningskampe har dommerne flere gange måtte i aktion og indskærpe reglerne, for særligt en 'kreativ' løsning på målspark, som siden 1992 ikke har været tilladt, men som har fået nyt liv med de nye lovændringer. 

Fra kort målspark til unaturlig spillemåde
Den specifikke situation, som flere gange er blevet observeret er den at, man ved det nye 'korte målspark' lader målmanden tippe bolden op til en nærtstående forsvarer, som derefter med bryst eller hoved returnerer bolden til målmanden, som griber bolden. 

Dette er ikke tilladt. 

Reglen har siden 1992 været til stede, men har meget sjældent været aktuel, før den nu har fået nyt liv som følge af ændringerne omkring målspark. 

Hvis man begiver sig ud i en åbenlyst unaturlig spillemåde for at omgå tilbagespilsreglen til målmanden (at målmanden ikke må tage en bold med hænderne som forsætligt er sparket til ham af en medspiller med foden), er straffen indirekte frispark og advarsel til forsvareren for usportslig opførsel. 

Dette gælder faktisk, uanset om målmanden efterfølgende tager bolden med hænderne eller ej, for den usportslige opførsel er jo begået af forsvareren.  

Spørgsmål til de nye regler
Har man spørgsmål eller er i tvivl om de nye lovændringer så har vi lavet denne video, som præciserer de vigtigste ændringer. 

Alternativt kan du kontakte din lokalunions dommerafdeling, som meget gerne svarer på eventuelle spørgsmål.

Log ind