Møde om gebyrsag

BK Heimdal har inviteret DBU Københavns bestyrelse til fællesmøde med de københavnske voksenklubber om gebyrsagen for at få DBU Københavns holdninger og position i sagen, som kan få store konsekvenser.

Gebyrer på brug af idrætsfaciliteter i Københavns Kommune har været på dagsorden siden Kultur- og Fritidsforvaltningen præsenterede i 2016 en gebyr-model for første gang. Dengang blev forslaget taget af bordet, da man vurderede, at forslaget ville svække foreningslivet, forringe idrætsdeltagelsen og medføre bureaukrati, som kommunen skulle forvalte.

I efteråret 2018 kom gebyrsagen så på bordet igen, da Kultur- og Fritidsudvalget sendte en ny gebyrmodel til høring i folkeoplysningsudvalget. Den nye model skal efter planen træde i kraft fra den 1. juli 2019, hvorefter der opkræves gebyrer for brug af faciliteter stillet til rådighed af Københavns Kommune for folkeoplysende aktiviteter.

Den nye gebyrmodel har mødt massiv kritik fra de københavnske idrætsforeninger, DBU København, DGI Storkøbenhavn og Idrætsforum København, der i fællesskab fik gebyrsagen tilbage på værkstedet i december 2018, hvor Kultur- og Fritidsudvalget nedsatte en arbejdsgruppe, hvor politikerne med kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde i spidsen sidder sammen med to repræsentanter fra folkeoplysningen samt forvaltningen:

-Vi arbejder tæt sammen med blandt andre DGI Storkøbenhavn for at lægge et så stort pres på Københavns kommune som muligt, og for at motivere kommunen til at komme på bedre tanker. Dette ses også i vores insisteren på nedsættelsen af den arbejdsgruppe, som lige nu kigger på nemmere, enklere og bedre løsninger på kommunens sparekrav, forklarer Diana Andersen, næstformand i DBU København.

Voksenforeningerne
Det nye gebyrforslag har udsigt til at ramme de københavnske voksenforeninger særlig hårdt, fordi disse i det oprindelige forslag bliver sidestillet med de selvorganiserede idrætsudøvere:

-Vi ser frem til at komme i dialog med de københavnske voksenklubber og finde fælles fodslag i sagen. Lige nu er vi som sagt en del af den arbejdsgruppe, som kigger på andre løsninger. Her er voksenforeningernes input og argumenter værdifulde for vores repræsentant i arbejdsgruppen, siger Diana Andersen.

Der har indtil videre været afholdt to møder i arbejdsgruppen og det næste møde er rammesat til starten af marts 2019.

Mødet med voksenforeningerne afholdes i Fælledklubhuset tirsdag den 19. februar 2019. BK Heimdal er vært for arrangementet. For mere information kan du kontakte Laura Holm, formand.heimdal@gmail.com

Log ind