Spritny fodbolddommer nyder at dømme

I starten af august blev 19-årige Simon Jakobsen uddannet som fodbolddommer. Og allerede nu har han passet fløjten i otte fodboldkampe.Simon Jakobsen er ny fodbolddommer - og han anbefaler andre unge at kaste sig ud i hvervet. Foto: Privat

- Jeg tror, at mange unge ser det at være fodbolddommer som en byrde. Sådan forholder det sig slet ikke i virkeligheden. Jeg er i hvert fald blevet positivt overrasket.

Sådan fortæller 19-årige Simon Jakobsen, som blev uddannet til fodbolddommer på DBU Dommercamp i starten af august. Den unge dommer har allerede har otte fodboldkampe på sit fodbolddommer-CV, og han er ikke i tvivl om, at han allerede har lært en masse.

- Jeg føler helt klart, at jeg er blevet bedre til konflikthåndtering. Det giver noget hår på brystet og nogle kompetencer, som jeg helt sikkert kan bruge i et fremtidigt job, siger han.

Allerede klar til yderligere uddannelse

Selv om Simon Jakobsen først lige har begyndt sin rejse som fodbolddommer, så er drømmene store. Den unge dommer vil nemlig gerne hele vejen til Superligaen, og han er bevidst om, at det kræver hårdt arbejde, hvis dén drøm skal blive til virkelighed.

- Så bliver jeg nød til at dygtiggøre mig. Og jeg har da også allerede overvejet, hvilket kursus jeg vil på næste gang. Det skal være ”Dommeren som leder 1”, siger han og understreger, at han har følt sig godt taget hånd om i starten af sit fodbolddommerliv.

- Jeg har fået rigtig god vejledning. Det betyder rigtig meget, for man kan ikke undgå at være lidt usikker i starten, siger Simon Jakobsen, som kun har oplevet at få positiv respons fra forældre og trænere indtil videre.

- Men der er ingen tvivl om, at hvis jeg laver lort i den, så skal jeg også nok få det at vide. Sådan er det, når der er følelser med i det, lyder det fra den unge mand, som netop er startet på erhvervsakademiet.

Prøv det af!

Hvis man går med en lille fodbolddommer-drøm i maven, så er der ingen grund til ikke at springe ud i det, lyder rådet fra Simon Jakobsen, som har fået afkræftet alle de fordomme han havde om fodbolddommerhvervet inden han gik i gang.

- Min bedste råd er: prøv det! Det værste der kan se, er at man dømmer lidt kampe og så stopper igen. Og så er det væsentligt at huske, at man får kompensation for de kampe man dømmer, så det på den måde kan blive omkostningsfrit at prøve af, siger han.

Læs mere

Læs mere om DBU’s dommeruddannelse her.


Af: Martin Weibel, DBU Jylland Kommunikation - 13. september 2018, 10:41

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første