Frivillighed på plakaten til Ungdommens Folkemøde

Frivillighed er et emne, der for nogle unge kan virke diffust, ligegyldigt og kedeligt, men for os som idrætsforbund, er det en altafgørende faktor i eksistensgrundlaget for vores mange klubber rundt om i landet.

DBU København

Foto DBU København.

Mange unge har været frivillige i deres forening uden at vide det, fordi de ikke har opfattet det som frivilligt arbejde, når de har løst forskellige opgaver uden løn.
Frivillighed er derfor ikke fremmed for de unge, men der skal graves lidt efter deres erfaringer.

DBU København bød dem derfor indenfor i vores telt, på Ungdommens Folkemøde 6. til 8. september i Valby Parken, hvor vi var tilstede med en stand omhandlende ’Unges engagement i frivilligheden’.

Vi spurgte dem, hvad der skal til for, at de tager en tjans som frivillig i foreningsidrætten?

’Klubberne skal være bedre til at spørge os unge direkte, om vi ikke kunne have tid og lyst til at tage en tjans i klubben’.

’De må gerne spørge mig helt konkret, vil du hjælpe med træningen af U8 på lørdag, kan du kontakte forældrene på kagelisten, vil du assistere U16 træneren torsdag aften’.

’Man kan godt føle, at man skylder klubben noget, og derfor gerne vil give noget tilbage, fordi man selv har haft det godt med gode trænere og fede oplevelser’.

Og så skal ’klubberne være meget bedre til at reklamere for sig selv, dele deres viden om frivillighed, og hvad det giver mig at være frivillig i lige netop deres klub’.  

DBU København
Foto DBU København

Den frivillige indsats skal, ifølge de unge fra UFM, kunne følgende:

  • Give oplevelsen af at gøre noget godt for andre.

  • Være indgang til et fællesskab hvor samme interesser og motivation er drivkræften.

  • Give kompetencer til et senere arbejde – noget på CV´et.

  • Være en sport den unge interesserer sig for, så han/hun kan give erfaringer videre.

De unges udtalelser tager DBU København til sig, og vi vil bruge dem fremadrettet i vores arbejde med frivillighed i de Københavnske fodboldklubber.

DBU København
Foto DBU København

Mere end 100 forskellige organisationer var deltagende til UFM18, hvor den danske ungdom var inviteret ind til dialog, debat og workshops omkring samfundsrelevante udfordringer. Succesen gentages i 2019, hvor DBU København igen vil være tilstede.Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første