Fodbolden begunstiget i kommunalt budget

Forligspartierne i det kommende budget for Københavns Kommune har indgået et forlig, som tilgodeser fodbolden i København med en række tiltag og investeringer.

DBU København
Arkivfoto DBU København

De 80.000 indbyggere på Nørrebro har længe været ramt af mangel på fodboldbaner til bydelens borgere. Det har man fået øjnene op for i Københavns borgerrepræsentation, hvor Socialdemokratiet, SF og De Radikale har indgået forlig med de borgerlige partier omkring budgettet for 2019.

Nørrebro får to nye kunstgræsbaner, ligesom Rikken FC kan se frem til at komme videre med deres længeventede bane i Kulbaneparken, som er endt som en 8-mands kunstgræsbane. Derudover har Sundby BK fået planlægningsbevilling til omklædningsfaciliteter i Sundby Idrætspark mens Vanløse IF får hjælp til dræning af fodboldbanerne på Damhusengen.

-Det er et flot budget som forligspartierne har vedtaget. Vi ser frem til at bruge de nye kunstgræsbaner og glæder os over, at fodbolden løftes på Nørrebro, hvor der er potentiale for flere foreningsaktive fodboldspillere, siger DBU Københavns formand, Christian Kofoed.

Stadionbaner omlægges til kunstgræsbaner
I Vanløse og Valby kan fodboldklubberne se frem til en bedre udnyttelse af eksisterende faciliteter. Borgerrepræsentationen er blevet enige om at satse på en omlægning af stadionbanerne i begge bydele til gavn for breddefodbolden.

-Det er også et stort skridt i den rigtige retning, at stadionbanerne omlægges til kunstgræs i Valby og Vanløse. I en tæt befolket storby som København er det afgørende, at de nuværende faciliteter opgraderes, så de kan rumme flere aktive, forklarer Christian Kofoed.

Budget 2019_Københavns kommune

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første