Hvem skal løfte pokalen?

Frederiksberg Idrætspark er onsdag aften ramme om U17 og U19 drenge pokalfinalerne.


Onsdag aften er det tid til årets Pokalfinaler for U17 og U19 drenge. Der er fri entré til begge kampe i Frederiksberg IP. 

DBU København ser frem til at byde velkommen til årets pokalfinaler i U17 og U19 drenge i Frederiksberg Idrætspark. Onsdagens kampe byder på to opgør mellem nogle af Danmarks fremmeste talentudviklings
klubber og forhåbentligt kan alle gæster se frem til to interessante opgør i såvel U17 som U19 Pokalfinalen. Nedenfor kan du læse om klubbernes vej til finalen.

U17 Pokalfinalen
Hvidovre IF – FC Nordsjælland
Kl. 18:00 i Frederiksberg IP

Hvidovre IF spiller til dagligt i U17-divisionen, hvor holdet fik en skuffende start på sæsonen. Spillerne gik til vinterpause med en placering som nummer 12, men havde heldigvis pokalen som frirum og det udnyttede spillerne til fulde. To sejre over Lejerbo og Kastrup var som ventet, men da Brøndby IF kom op af tombolaen var de fleste indstillet på, at det blev endestationen. Sådan gik det ikke. Hvidovre IF kom tidligt foran med 2-0 og derefter kæmpede holdet sig til en flot og overraskende 2-1 sejr på Kunstgræsbanen i Avedøre. Siden fulgte sejre over B93 og AB i et forår, hvor Hvidovre IF også har stabiliseret sig i divisionen. Her er holdet placeret som nr. 8 før sidste spillerunde.

FC Nordsjælland har haft en flot sæson i U17-ligaen, hvor holdet endte på 3. pladsen. I pokalturneringen kom FC Nordsjælland sikkert fra start med overbevisende sejre over Fremad Amager og FC Helsingør inden 4.runde, hvor holdet skulle en tur til Køge. Her sejrede man med 4-2. I kvartfinalen var modstanderne HIK fra divisionen og de gav Farum-klubben fin modstand i en tæt kamp, der endte med en 4-3 sejr til FCN. I semifinalen skulle FCN så op mod FC København. De to hold har kæmpet side om side i ligaen og det blev også en tæt kamp om finalepladsen, hvor FC København trak det korteste strå og blev besejret med 4-3 af finaleholdet fra Farum. 

U19 Pokalfinalen
FC Nordsjælland – Brøndbyernes IF
Kl. 20:00 i Frederiksberg IP

FC Nordsjællands U19 hold har været i klar fremgang i foråret, hvor holdet er blevet spillet bedre sammen som en gruppe og har vundet 7 af de sidste 10 kampe i U19 Ligaen. I pokalen fik FCN tidligt indstillet kanonen, da de lagde ud med en sejr på 25-0 over Skævinge. Herefter slog man Allerød og Holbæk B&I på overbevisende vis med storsejre på 6-0 og 6-1 inden kvartfinaleopgøret mod B93, der blev vundet med 4-0. I semifinale vandt FCN efter afbud fra FC København. FCN´s U19 drenge har lukket 1 mål ind og scoret 41 gange i fire kampe – alt i alt en ganske suveræn finaledeltager, der skal levere mod en modstander fra øverste hylde i onsdagens finale forklarer Cheftræner, Morten Karlsen.

-Vi skal levere en stærk præstation, tæt på det maksimale, da vi møder en rigtig dygtig modstander i finalen.

Brøndbyernes IF’s årgang 1998/1999 spiller i morgen deres allersidste kamp som samlede årgange. Rejsen startede for godt og vel to år siden, da de to årgange for første gang blev parret som U/17. Til trods for en resultatmæssig svag indledning, kulminerede sæsonen med fuldt hus og en hjemtagning af ’The double’. Det flotte resultat som U/17 affødte tilsvarende store forventninger til holdet ved indgangen til indeværende U/19-sæson. Nogle forventninger som dog ikke helt er blevet indfriet rent resultatmæssigt.

De skuffende resultater i ligaen har dog ikke smittet af på pokalturneringen, hvor holdet er lykkedes med at avancere til pokalfinalen efter sejre over bl.a. HB Køge og Slagelse B&I. Om Brøndbyernes IF’s årgang 1998/1999 formår at ”genvinde” deres pokaltitel fra U/17 og dermed sætte et flot punktum på deres fodboldmæssige rejse i Brøndbyernes IF bliver vi klogere på onsdag aften. 

Der fri adgang til begge kampe og der vil være rig lejlighed til at få stillet sulten, når FA 2000 sælger mad og drikke til meget rimelige penge.

DBU Sjælland og DBU København sender en stor tak til de fire finalehold, FIU, Frederiksberg Kommune, FA 2000 og de frivillige som er en del af onsdagens arrangement.

Log ind