FCN og Brøndby tog pokalen

Frederiksberg Idrætspark blev vidner til to flotte pokalfinaler for U17 og U19 drenge. FCN vandt U17 pokalen mens Brøndbyernes IF tog U19 trofæet.

FC Nordsjælland var deltagere i begge pokalfinaler, men tog kun sejren i U17. Foto: Klaus Sletting Jensen

U17-finalen

FC Nordsjælland var på forhånd favoritter inden mødet med Hvidovre IF, men en pokaloverraskelse var indenfor rækkevidde i Frederiksberg Idrætspark. Det var således Hvidovre IF, der bragte sig foran i kampen på et frisparksmål, og det så længe ud til at divisionsholdet ville gå hele vejen efter at FCN´s målmand Rasmus From fik rødt kort for at stoppe en Hvidovre-angriber på vej mod mål.

De 10 FCN spillere kæmpede dog ufortrødent videre og med tre minutter igen fik Andreas Chabert sparket bolden over stregen til en sen udligning. Det betød at de to hold skulle ud i straffesparkskonkurrence og her fik FCN´s markspiller Lucas Bøje-Larsen en hovedrolle.

Markspilleren viste ganske unikke evner, som målmand, da han pillede de første to straffespark fra Hvidovre i fantastisk stil, og var sikker i sin sag efterfølgende.

– Jeg har sagt til Kurland, at jeg skal stå på mål i næste sæson. Ej, det er bare gas. Det var fedt at kunne hjælpe holdet og vi kunne vinde på trods af en knapt så god præstation, fortalte Lucas Bøje-Larsen efter kampen til FCN´s hjemmeside.

Cheftræner Kasper Kurland var stolt over drengenes karakter, som han havde set flere gange i løbet af sæsonen.

– Vi spiller vel vores dårligste kamp i sæsonen, og Hvidovre leverede en god figur og gjorde det svært for os. Men jeg er stolt af drengene, de viser karakter ved at komme tilbage på den måde. De har vist styrke på de områder de meste af sæsonen, det gør os stolte, sagde cheftræner Kasper Kurland.

Kampen i tal
Hvidovre - FC Nordsjælland 1-1 (2-4, efter straffespark)

28. min, 1-0 Marko Kuburovic
69. min, Rødt kort til Rasmus From (FCN)
77. min, 1-1 Andreas Charbert

U19-finalen

U19 finalen blev en målrig og underholdende affære med to hold, som viste højt niveau. Brøndbyernes IF kom foran med 1-0 efter et minuts spil, men FCN kom flot igen og fik scoret til 1-1 før pausen. 2. Halvleg var lige begyndt, da Nikolai Baden Frederiksen kom tværs i feltet og flot sparkede FCN på sejrskurs. Herfra tog Brøndbyernes IF over og fik fortjent udlignet til 2-2 ved Andreas Bruus, der med et fladt skud udlignede til 2-2.

Armen Aslani scorede kort efter til 2-3 for Brøndbyernes IF inden Andreas Bruus blev dobbelt målscore, da han tog et dybdeløb og sendte bolden i mål kort før slutfløjtet. Dermed fik U19 cheftræner Auri Skarbalius en flot afsked.

FC Nordsjælland – Brøndbyernes IF 2-4 (1-1)

05. min, 0-1 Oliver Carrara
45. min, 1-1 Niklas Toft Kristiansen
53. min, 2-1 Nikolai Baden Frederiksen
55. min, 2-2 Andreas Bruus (55)
60. min, 2-3 Armen Aslani
90. min, 2-4 Andreas Bruus

Du kan se mange flere billeder fra de to finaler på DBU Københavns FB-side.