MENU

Hyldet for at gøre en forskel

Foreningslivet handler om at gøre en forskel for andre. Til DBU Københavns repræsentantskabsmøde modtog udvalgte klubber og frivillige store bifald fra salen for deres indsats i 2016.


Hajduk SPuL gjorde idé til virkelighed, da de arrangerede Asyl Cup for 150 asylansøgere. Derfor modtog de Jyske Bank: "Gør en forskel" prisen. Foto: Mark Bernquist.

DBU Københavns repræsentantskabsmøde er ensbetydende med en lang række priser, der hylder den frivillige indsats i foreningslivet. Nedenfor kan du få overblik over de klubber og personer som DBU København har valgt at hylde for deres indsats i 2016.

Årets leder
Flemming Jensen
Nørrbro United

DBU Københavns formand Henrik Ravnild gjorde det klart fra begyndelsen af sin tale - Flemming Jensen ikke er en mand, der motiveres af hæderspris. Han brænder til gengæld for at gøre en forskel for andre, og har på fornem vis gjort det i Nørrebro United. I 2008 stiftede han klubben på Nørrebro, der på det tidspunkt manglende en fodboldklub - i dag har Nørrebro United 1187 medlemmer, og er blandt de ti største klubber under DBU København.

Den bedrift taler for sig selv, og Flemming Jensen har som formand skabt en forening, der er integrerende og tiltrækker såvel flerkulturelle som etnisk danske børn. Klubben har stor succes med at tiltrække frivillige og har i dag en væsentlig rolle som forening på Nørrebro. Med Flemming Jensen som initiativtager har Nørrebro United etableret et nært samarbejde med Nørrebro lokaludvalg, lokale skoler og Københavns Universitet. Derudover har Flemming Jensen været en aktiv medspiller i stiftelsen af Nørrebro Idrætsråd, hvor har siddet i bestyrelsen og i dag er ansat som projektleder. Flemming Jensen har desuden været mangeårig 1.holdstræner i BK Skjold, hvor han netop er stoppet for at hellige sig Nørrebro Idrætsråd og Nørrebro United.  

Årets ungleder
Bettina Eide Holm
Fremad Amager

Årets ledertalent blev Bettina Eide Holm fra Fremad Amager. Bettina har ikke fået prisen på grund af sin viden om fodbold, for efter eget udsagn ved hun ikke så meget om spillet på banen. Til gengæld har hun formået at gøre en forskel i bestyrelsen, hvor hendes fokus har været på en bedre organisationen af børne- og ungdomsfodbolden i Fremad Amager. Bettina har indført en ny måde at tænke involvering og rekruttering af frivillige. Hun giver ansvar til forældrene og gør dem til aktiver, der hjælper til både på og udenfor træningsbanen.

Ved siden af sit engagerede virke som børne- og ungdomsformand i Fremad Amager er Bettina også et aktivt medlem af DBU Københavns ungdomsudvalg, hvor hun ligeledes bidrager til at udvikle ungdomsfodbolden i København.

Jyske Bank: ”Gør en forskel prisen” 
Henrik S. Voigt
Hajduk SPuL

Hajduk SPuL havde et ønske om at gøre en forskel for integrationsindsatsen for flygtninge og asylansøgere i Danmark. Henrik S. Voigt var manden, der gjorde idé til virkelighed sammen med sine holdkammerater fra den lille 1-holdsklub fra Ryparken. 12 hold med 150 asylansøgere fra hele landet deltog i Asyl Cup, der viste at fodbold er et universelt sprog uden grænser:

-Det er kæmpe stort for os at vinde den her pris. Vi kan allerede se reaktionerne på de sociale medier, og alle omkring klubben er stolte over den her pris. Det er en kæmpe motivation for at arbejde videre med Asyl Cup, som bliver en tilbagevendende begivenhed, fortæller Henrik S. Voigt og formand Asmus Gamtrup Petersen fra Hajduk SPuL.


Dommerudvalgets formand Kasper Darfelt med Brian Andersen, der blev hyldet som årets breddedommer. Foto: Mark Bernquist

Årets breddedommer
Brian Andersen

Årets breddedommer er en ny pris som DBU Københavns bestyrelse har taget initiativ til. Når man ser på Brian Andersens aktivitetsniveau i 2016 forstår man til fulde, hvorfor Brian Andersen er den første til at modtage prisen. 213 dommerrelaterede opgaver har Brian Andersen løst i 2016 som dommer og vejleder, hvilket viser hans engagement for dommergerningen. Brian Andersen er en afholdt kollega blandt de københavnske dommere, der i indstillingerne beskriver ham som yderst sympatisk, ærlig og glad. Det er gode egenskaber at tage med ud på banen, hvor Brian bruger mange timer af sin fritid. 

Årets klub
Østerbro IF

Sidste år blev Østerbro IF kåret til årets idrætsforening af Københavns Kommune, og nu kan de så også kalde sig årets klub under DBU København. Østerbro-klubben har på flot vis bygget på fundamentet og skabt en klub, der har fået en vigtig rolle på Østerbro. En medlemsfremgang fra 515 til 1067 på bare fem år fortæller en del af historien om en forening, der har formået at tiltrække og fastholde nye medlemmer i et attraktivt klubmiljø.

Medlemsfremgangen står dog ikke alene. For bag væksten står en række initiativer, der har været med til udvikle klubben. Østerbro IF har en af landets mest velfungerende Fodbold Fitness afdelinger for kvinder, og de var den første klub i København, som etablerede et tæt samarbejde med Rigshospitalet og Center for Holdspil i forhold til FC Prostata, hvor klubben tilbyder fodboldtræning målrettet mænd med prostatakræft.

Fundamentet for den flotte udvikling i Østerbro IF er den kæmpe frivillig indsats, som ydes af trænere og ledere i klubben, der har turneringshold i alle aldersgrupper – helt op til Grand Old Veteran Masters. Børnefodbolden trives også i Østerbro IF, der løbende har opkvalificeret deres frivillige trænere gennem DBU´s C-trænerkurser.

-Vi er glade for at anerkende det flotte arbejde som Østerbro IF har ydet over en årrække. Deres indsats i forhold til Fodbold Fitness og FC Prostata viser, at det er en klub, som ønsker at gøre en forskel og har 

ressourcerne til det. Det samme gælder for den flotte medlemsudvikling, der er skabt på baggrund af de mange frivillige, som yder en kæmpe indsats, fortæller DBU Københavns formand Henrik Ravnild.    

DBU København vil markere prisen ved årets repræsentantskabsmøde, ligesom Østerbro IF og DBU København vil finde en dato, hvor en officiel overrækkelse af prisen vil blive afholdt i klubben.

Østerbro IF er med prisen som årets fodboldklub i DBU København indstillet til prisen som årets klub i Danmark. Her skal klubben konkurrere mod klubber fra de øvrige lokalunioner og de fire jyske regioner om at blive årets fodboldklub i Danmark. Vinderen her går videre i konkurrencen om at blive årets europæiske fodboldklub - UEFA Best Grassroots Club. 

Udover prisen som årets klub i DBU København er Østerbro IF også en af de fem klubber som er med i FC Prostata, der vandt danskernes idræts pris ved DR´s store sport-show i 2017.


  

Log ind