MENU

#flerepigespillere

Et U13 pigehold fra FA 2000 har succes med at få nye spillere via Instagram og egen hjemmeside. Nu håber de, at andre pigehold hopper med på vognen.


Selma og Cecilie har taget initiativ til egen hjemmeside og en aktiv instagramprofil. Foto: Kristian Koefoed

En eftermiddag på anlægget på Jens Jessens vej er Selma Markussen og Cecilie Meier Jensen i gang med at spille til et mål. Der er en time til træningen går i gang, og de er her tidligt, fordi de skal interviewes til Københavnsk Fodbold. Men det er ikke sjældent at de er til træning i god tid:

-Vi er her tit en time før træningen går i gang. Jeg tager direkte hjem til Selma når jeg får fri, og så tager vi over på banerne. Vi spiller hele tiden, siger Cecilie.

Cecilie og Selma er en del af FA 2000 U13-årgang, der i dag tæller to hold og over 20 spillere. For to år siden havde FA 2000 ingen hold i årgang 2004. Grunden til, at Københavnsk Fodbold har sat pigerne i stævne er, at holdet har et flot hjemmelavet website og en særdeles aktiv Instagram-profil, hvor pigerne engagerer hinanden og dem der har lyst til at følge med i deres sjove og hyggelige fodboldhverdag. De har stor succes med at bruge det sociale medie til at skabe en god holdkultur, som inspirerer andre piger til at starte op på holdet, og Selma og Cecilie mener det seriøst. De vil meget gerne give mere plads og opmærksomhed til pigefodbolden i det generelle mediebillede, fortæller Selma Markussen:

-Der manglede noget om pigefodbold i medierne generelt synes vi, og så ville vi gerne lave noget, vi synes var sjovt. Vi er lidt inspireret af de Youtubere vi godt kan lide, men her er det kun noget med fodbold. Vi håber virkelig, at det noget, der kan sprede sig til andre hold og klubber, så man kan følge med i, hvad hinanden går og laver.

Cecilie fortsætter:

-Vi ved at et Sundby-hold har fået en profil, og også et håndboldhold fra Ydun. Dem mødes vi med to gange om året og laver forskellige konkurrencer. Om vinteren er det mest håndbold, og om sommeren er det fodbold. Det er vildt sjovt, og vinderen får den der kæmpe store pokal (peger over på FA2000s trofæ-hylde). Vi har også fået mange nye spillere på holdet, og det tror jeg har noget at gøre med, at folk følger med i, hvad vi laver. Hvis nu vi får en ny spiller, så vil nogen fra hendes klasse kigge på vores profil, og måske også synes vi har det sjovt til træning. Vi er i hvert fald mange spillere nu – både et hold i række 1 og række 2. men vi træner stadig sammen. Det er hyggeligst og bedst. Og vi er jo heldige, at vi har tre trænere på holdet. Vi er mange til træning i hvert fald.

Hvad kendetegner jeres hold?

Cecilie: -Vi er søde mod hinanden. Vi bliver ikke sure på hinanden, hvis vi laver dårlige afleveringer. Vi bakker hinanden op. Og der er god stemning. Vi oplever mange andre hold, hvor stemningen ikke er så god, men vi gør meget ud af at der skal være plads til alle, og at man føler sig velkommen og en del af holdet.

Har I spillet sammen længe?

Selma: -Vi to har spillet sammen i 5 år, tre år i FB og to år i FA2000. Vi skiftede fordi vi gerne ville lære noget mere, og den træner vi havde ville bare mere hygge. Det er vigtigt for os at udvikle os som spillere og blive bedre.

Laver I andre ting sammen på holdet?

Cecilie: -Vi er tit på tur. Til stævner og vi har været ude og bowle. Men det jeg allerbedst kan lide er at være på fodboldtur, hvor vi skal overnatte på skoler eller sådan noget.

Selma: -Jeg tror også, at Jan Busk (FA2000s formand Red.) er glade for os, for vi hjælper meget til i klubben. Bl.a. som boldpiger til 1. holdets kampe, og vores trænere sælger ting til koncerter, som hjælper klubben. Vi har i hvert fald fået støtte fra klubben til vores Englandstur her i efteråret, fordi vi har hjulpet så meget til.

Formand for FA 2000, Jan Busk er selvsagt glad for Selma og Cecilies hold. Både deres gode initiativer samt deres opbakning til klubben er værdsat:

-Vi kan jo se at der er kommet flere spillere på årgangen, og pigerne er meget aktive til vores arrangementer. Der er også et godt team omkring dem, men hvis jeg havde flere hold, som vores 2004-piger, ville mit arbejde som klubformand være betydelig lettere. Så de skal endelig fortsætte deres gode arbejde – både på og uden for banen, siger formanden.

Hvad er ambitionen på længere sigt? Synes I at alle hold i klubben skal være på Instagram?

Selma: -Jeg er lidt ligeglad med drengene. Jeg synes det er vigtigere, at der kommer noget mere for pigerne.

Den udmelding er klar tale. Pigerne skal have mere opmærksomhed og på det punkt falder FA 2000-pigernes holdninger i fin tråd med den omfattende forskningsrapport, Pigernes Stemme, som DBU udarbejdede tidligere i 2016. Her nævnte piger i alderen fra 13 til 16 år, at træneren skal være god socialt og fagligt, at pigerne skal mærke, at klubben prioriterer dem samt at materialer og faciliteter skal være i orden, ligesom der skal arrangeres sociale aktiviteter og ture.

Følg FA2000 piger på: 

Instagramprofilen: fa.piger.04

Hjemmesiden: www.fapiger2004.com


Log ind