Kontoret holder lukket i morgen torsdag grundet et større arrangement

Gebyr for voksenmedlemmer i idrætsforeninger forsvinder

De endelige budgetforhandlinger i Københavns Kommune for kommende år blev i går, tirsdag afsluttet. Her blev det blandt andet besluttet, at fjerne det berygtede gebyr på 150 kr. pr. medlem over 25 år i alle idrætsforeninger. Det en kæmpe sejr for foreningslivet i København.

I går aftes blev det endeligt besluttet at fjerne gebyret for voksenmedlemmer i københavnske idrætsforeninger fra kommende år og de efterfølgende fire år. Det har DBU København – sammen med andre bl.a. DGI, DIF, Idræts Forum København og ikke mindst dedikerede fodboldklubber – arbejdet benhårdt på at få til at ske.

Det lykkedes så i går aftes ved de afsluttende budgetforhandlinger at nå til politisk enighed i Borgerrepræsentationen at omstøde den beslutning, som tidligere i år blev vedtaget i Kultur -og Fritidsudvalget. Det er formand for DBU København, Henrik Ravnild meget tilfreds med:

-Borgerrepræsentationens beslutningen i aftes om at fjerne det omstridte gebyr for voksnes brug af de københavnske idrætsanlæg og fodboldbaner er en tiltrængt sejr for foreningslivet, udtaler Henrik Ravnild.

Træder i kraft fra næste år og fire år frem

Desværre undgår klubberne ikke den regning, der allerede er sendt ud for i år. Aftalen går fra 2017 frem til 2020. Kampen for at få fjernet men i den oprindelige beslutning skulle de 150kr. stige til over 600kr. pr. medlem inden for få år, hvilket må siges at fjerne kniven fra klubbernes strube, hvilket Henrik Ravnild underbygger:

-Naturligvis skal det være gratis for såvel foreninger som de uorganiserede. Hvis gebyrsagen fortsat var blevet en realitet, havde det haft uoverskuelige konsekvenser for vores medlemsklubber, såvel økonomisk som administrativt. Derfor er jeg rigtig glad for, at vores indsats for få gebyret fjernet, er blevet respekteret af politikerne på Rådhuset, afslutter formanden.

Også to nye kunstgræsbaner

Idrætten er blevet tilgodeset på flere områder ved budgetforhandlingerne. Der skal bl.a. bygges en ny svømmehal ude på Papirøen, men vigtigst for fodbolden er, at der også skal anlægges to nye kunstgræsbaner. Den ene skal ligge på Svanemølleanlægget på Østerbro, og den anden skal anlægges i Tingbjerg Idrætspark. Borgmester for Kultur og Fritid, Carl Christian Ebbesen udtaler om idrættens berettigelse i det vedtagne budget:

-Med aftalen sikrer vi, at der bliver bygget nye svømmehaller, kunstgræsbaner og renoveret idrætsanlæg. Det er jeg som kultur- og fritidsborgmester meget tilfreds med, for byen vokser, og der er stort behov for idrætsfaciliteter nu og i fremtiden.


af Kristian Koefoed

Log ind