Supervision skaber den røde tråd i FB

FB har ansat en supervisor, der hjælper de frivillige trænere og sikre en rød tråd i ungdomstræningen


FB modtog prisen som årets Faxe Kondi Ungdomsklub af DBU København. Foto: FB

I FB har man i mange år savnet en en rød tråd i tilgangen til træningen af ungdomsmedlemmerne. Derfor har man ansat Max Wettendorff, 1. damesenior træner og pigeafdelingsleder, i en supervisionsrolle finansieret gennem tilskudsmidler fra DBU Københavns udviklingspulje. Det betyder obligatorisk supervision på trænere fra U11 til U19, som tilbydes rådgivning og sparring om alt fra træningsøvelser til forældrehåndtering. Daglig leder i FB, Martin Busk, glæder sig over projektets succes.

Hvordan er projektet forløbet?
-Vi har haft et ønske om at ensarte vores trænere, så de er i stand til at fralære de fodboldmæssige kompetencer på en måde, der er forståelig for alle. Det er lige fra trænerens kropssprog og måde at tale på, til hvilke øvelser han foretager sig. Det er det første kalenderår vi kører det, og det går rigtig godt. Max Wettendorff startede i januar måned, og han har været gennem næsten alle vores ungdomstrænere nu. De tilbagemeldinger vi får, er enormt positive. Meningen er, at de kan bruge ham som sparringspartner, og ikke som en eller anden chef for det hele, der tordner dem ned, hvis de ikke gør det godt nok. Og allerede nu har vores trænere på de niveauinddelte hold forstået, at de til enhver tid kan kontakte Max, hvis de står med en sportslig udfordring.

Hvad kan andre klubber lære af jeres erfaringer
-Man skal ikke være i tvivl om, at når du udfører et stykke frivilligt arbejde, så vil du gerne anerkendes. Den værdi, det skaber for en træner, at der er en person, som mere eller mindre stiller sig til rådighed, og som man kan spille bold op ad, er uvurderlig. Vi har decideret tre trænere, som primært er kommet til, fordi de kunne få den her sparring. Godtgørelsen betyder ikke så meget for dem, som muligheden for at udvikle sig selv som personer og trænere.

Hvordan forankres det i klubben
-Umiddelbart er det allerede forankret. Jeg tror, Max Wettendorff har været igennem omkring 70 ud af de potentielt 85 trænere, som vi talte op for kalenderåret.
Men der skal også være en opfølgning på det. En ting er, at man gør det et år, men hvis der så ikke er nogen opfølgning, hvor man kan sætte sig ned med de selvsamme trænere og spørge, om de rent faktisk er blevet klogere på nogle områder siden sidste år, så falder det lidt til jorden. Så det er også planen, tilskud eller ej, at Max fortsætter næste år i samme rolle. Så forankringen sker også via os selv til næste år. Det er simpelthen et must.

DBU København vil den kommende uge bringe udvalgte historier fra klubber, der har modtaget midler fra DBU Københavns udviklingspulje. Artiklerne har været bragt i det seneste nummer af Københavnsk Fodbold.

Log ind