Livslangt engagement

Det kan godt være at tempoet er faldet lidt, men der var ikke noget der tydede på faldende engagement i dag, da DBU København havde inviteret Grand Veteran Masters klubberne til et ministævne i anledning af professor Peter Krustrups nye forskningsprojekt om effekterne af livslang fodboldtræning


DR-TV var forbi og optage, da op mod 70 Grand Old Veteran Masters spillere var til mini-stævne som led i forskningsprojekt under Københavns Universitet. Foto: Dan/DBU København 

De københavnsk Grand Old Veteran Masters hold var mødt talstærkt op til arrangementet hos DBU København - B93, Østerbro IF, BK Viktoria, Skovshoved IF, Rødovre og endelig AB, der stillede med to hold. Måske var det på grund af den sandwich DBU København havde stillet alle deltagerne i udsigt efter mini-stævnet, at deltagernes store engagement i fodboldspillet stod så lysende klart fra første fløjt. Der blev gået til den og skudt, driblet, råbt og skældt ud. For man glemmer at det gør ondt det ene eller det andet sted, når først det går løs, og man gerne vil vinde over ærkefjenden.

Og lige præcis det – at man glemmer hvor hårdt det er når man spiller fodbold - kom professor Peter Krustrup ind på, da han efter frokosten præsenterede baggrunden for, hvorfor Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet har taget initiativ til et nyt forskningsprojekt. 

Mange positive effekter

Det er tidligere bevist, at fodboldtræning er meget effektiv og gavnlig for dem der dyrker den. Kondital, muskelstyrke, knoglestyrke er nogle af de områder, der styrkes af fodboldtræning.

Nu kaster han, og Ph.d-studerende Marie Hagman sig over at undersøge om aldringsprocessen kan udskydes af livslang fodboldtræning. Og det var der stor interesse for blandt de fremmødte Grand Veteran Masters, der spiller hos DBU København. Formålet med dagens arrangement var  også – udover det lille stævne og hyggeligt samvær – at sikre projektet et antal egnede forsøgspersoner. 

Er du interesseret i at deltage som forsøgsperson i projektet?

Er du over 65 år, har du spillet fodbold i mere end 40 år, har du ingen kroniske sygdomme og du ikke ryger, og har du mulighed for at bruge to timer på undersøgelser, så kan du få en masse at vide om din egen sundhed, ligesom du kan støtte vigtig dansk forskning.

Skriv til Marie Hagman på mah@nexs.ku.dk

DBU København vil løbende følge forskningen  og fortælle om forløbet på facebook og på www.dbukoebenhavn.dk.

Se flere billeder fra arrangementet på DBU Københavns Facebook side.

Log ind