-Kan vi ikke spille én kamp mere?

450 drenge og piger var ikke i tvivl efter weekendens Beach Soccer stævne på Amager Strand. Fodbold på stranden er en sjov og anderledes måde at spille fodbold på.

DBU Københavns årlige Beach Soccer stævne på Amager Strand var igen en stor succes for de knap 600 deltagere. Lørdag var knap 150 voksne i aktion på stranden i herre og kvinderækkerne. Om søndagen gjaldt det så børneårgangene, der fik skønt solskin og en sjov dag med masser af fodbold og sammenværd på tværs af klubberne.

450 drenge og piger i alderen syv til tolv år kæmpede hele søndagen i sanddynerne på Amager Strand, hvor der blev gået til den med stor entusiasme:

-Det er rigtig sjovt for spillerne og jeg håber virkelig at man overvejer flere af den slags stævner. Det er en rigtig god spilform, hvor man får fremelsket andre elementer end man gør i traditionel fodbold. Her udvikles reaktionsevnen, de motoriske færdigheder og udholdenhed på en rigtig god måde, siger formand i Aakanden GF, Rene Møllengaard, der blev bakket op af spillerne fra Aakanden GF, der kun havde et spørgsmål efter at de netop havde spillet dagens anden kamp – ”kan vi ikke spille én kamp mere?”

Hos DBU Københavns stævneafviklere, Richard Andersen og Lennart Boel, var der også begejstring at spore:

-Det har været en fantastisk dag – ikke mindst takket være den store hjælp fra Sundby BK. Når man går og dømmer kampene kan man virkelig høre at spillerne hygger sig med at spille fodbold på den her måde, fortæller Lennart Boel, der kunne glæde sig over at flere piger nynnede sange under kampene:

-Så bliver det ikke meget bedre. Man kan blive helt høj af den stemning og glæde. 

At pigerne var begejstret for initiativet blev bakket op af trænerteamet fra FA 2000: 

-Pigerne synes det var super fedt og har lyst til at komme igen til næste år. Turneringen har været en stor ting for dem, og det er helt sikkert oplevelser som denne, der skaber glæde og fastholdelse.


Spillerne fra Aakanden GF var ikke bange for at råbe Amager Strand op, da DBU København afviklede Beach Soccer stævne i weekenden. Foto: DBU København 

Log ind