MENU

Pigefodbold: Husum BK fastholder U15 piger

I Husum BK mødes tre U15 pigehold til fællestræning hver fredag. Plads til at tale sammen og sociale arrangementer er med til at fastholde pigerne.


Over 30 spillere var mødt op til en kold og regnfuld træning i Tingbjerg . Foto: DBU København

Der vrimler med pigespillere, da DBU København, fredag eftermiddag, kigger forbi til træning i Tingbjerg. Over 30 piger fra Husum BK er samlet til fællestræning, hvor alle spiller mod alle på en regnvåd kunstbane. På sidelinjen står et hold af kvindelige trænere og ledere, der er ansvarlige for dagens træning. De står her hver fredag kl. 17:00, når Husum BK samler hele U15 årgangen til fodbold og snak:

-Jeg tror det er rigtig vigtigt at pigerne får lov til at snakke sammen til træning. Derfor har vi også indlagt faste pauser, hvor de kan tale sammen. Derudover forsøger vi som så mange andre at tænke alternativt - f.eks. ved at bytte fodboldtræningen ud med en tur i svømmehallen eller arrangere en hyggeaften med overnatning, fortæller træner Kirsten Espersen, der konstaterer at det ikke er revolutionerende ting, der gør Husum BK til en succeshistorie, men mere en erkendelse af at det sociale betyder rigtig meget.

Pigerne vil tages alvorligt

Den sociale del er dog kun en del af succesen. For selvom Husum pigerne er breddespillere skal der ydes en indsats til træning. De går meget op i at have det rigtige tøj, agere som professionelle og vil for alt i verden tages alvorligt når de er til træning:

-Mange af de her piger har også drømmen om at spille på landsholdet og blive professionel. Selvom det er breddefodbold vil pigerne gerne have en følelse af at træningen er lidt professionel. Derfor løbetræner vi også én gang om ugen, holder personlige udviklingssamtaler med pigerne og forsøger at give dem følelsen af at være noget særligt, siger Stine Hansen, der er træner for U15-2.

Træning med drenge

En godt tip fra Husum BK går på fællestræning med drenge. For Husum BKs vedkommende har man flere gange arrangeret træning sammen med drengespillere fra B93 og det er et kæmpe hit:

-Man skal anerkende, at de er i en alder, hvor det med drenge fylder rigtig meget. De synes det er fedt at træne med dem og der knyttes nogle stærke bånd på den måde. Det er noget som de taler om lang tid efter, så det er godt givet ud at arrangere træning med drengehold fra andre klubber, fortæller Kirsten Espersen.

Shoppingtur i udlandet

De sidste 2 år har Husum BKs piger været på fodboldrejser til udlandet. Her handler det også om mere end bare fodbold:

-Når vi er til stævner i udlandet tænker vi det sociale ind. I sommers var vi i Barcelona og her fik pigerne en hel dag til at shoppe – det samme gjorde vi forrige år i Verona. Det syntes de er helt fantastisk. På turene sørger vi også for at komme tæt på pigerne og lytte til deres problemer. Vi har jo et anderledes forhold til dem end deres forældre og kan tale med dem om alt muligt, forklarer Kirsten Espersen.

Rekruttering gennem pigeraketten

I Husum BK har de rekrutteret mange piger gennem DBU’s pigeraket. Flere af pædagogerne fra de lokale fritidshjem er selv aktive i klubberne og har på den måde fået mange piger ind i fodbolden. I dagligdagen foregår træningen på de lokale skolers multibaner, men hver fredag samles man til fællestræning.


Log ind