MENU

Mød nyt medlem af bestyrelsen

Tobias Ilum blev ved repræsentantskabsmødet i januar valgt til DBU Københavns bestyrelse. Men hvem er Tobias og hvorfor valgte han at gå ind i DBU Københavns bestyrelse?


Tobias Ilum er ny mand i DBU Københavns bestyrelse. Foto: DBU København.

DBU Københavns bestyrelse har fået to nye medlemmer i form af Tobias Ilum og Jesper Gradert. Førstnævnte er 26 år, ungdomsformand i BK Vestia og i gang med at færdiggøre sit studie på CBS. Her kan du læse hvorfor Tobias Ilum gik ind i bestyrelsesarbejdet med en ambition om at fortsætte udviklingen af ungdomsfodbolden i København.

Hvorfor valgte du at stille op til DBU Københavns bestyrelse?

-Jeg har et ønske om at påvirke breddefodbolden og ikke mindst ungdomsfodbolden som jeg virkelig brænder for. Derfor har jeg også sagt ja til at være formand for ungdomsudvalget. Udover rollen som ungdomsformand i BK Vestia har jeg været i 4 måneders akademisk praktik i DBU København, hvor jeg bl.a. fik indblik i DBU’s nye strategi og tanker omkring ”En Del af Noget Større”. Jeg ser nogle rigtig spændende muligheder i den vej, for jeg tror at vi kan arbejde meget mere strategisk og vinde en del på at kommunikere om alle de samfundsgavnlige ting som klubberne allerede laver.

Hvad kan du bidrage med i bestyrelsen?

-Kommunikation og langsigtet strategisk arbejde er nogle af de kompetencer som jeg tager med mig fra studiet. Men derudover mener jeg, at det er en stor styrke, at jeg har masser af dag til dag erfaring fra BK Vestia, hvor jeg er ungdomsformand og med omkring U14, U16/17 og vores 1. seniorhold. Jeg ved hvordan tingene fungerer i en frivillig forening, da jeg har min daglige gang i klubben. Det tror jeg er en stor styrke og jeg ser frem til at arbejde med nogle af de udfordringer, som jeg tror alle ungdomstrænere møder i hverdagen – f.eks. omkring fastholdelse af ungdomsspillere.

Hvad tænker du om DBU København?

-Jeg oplever DBU København som en proaktiv lokalunion, der er nytænkende og gode til at tænke i lokale forhold. Jeg har selv været med i et projekt med nyledige akademikere i Gentofte kommune som var rigtig spændende. Derudover er DBU Street CPH og de forskellige netværk for formænd, ungdomsformænd og klubansatte nogle rigtig gode initiativer, som man kan være stolte af i København. Mht. udfordringer er det nærliggende at tale om faciliteter som er et vigtigt indsatsområde. Derudover er mange ambitiøse klubber placeret tæt på hinanden og det giver nogle udfordringer med spillere og trænere, der flytter meget rundt i B&U fodbolden.  En anden erkendelse er at vi må accepterer at fodbolden bliver udfordret mere og mere af eksempelvis mere individuelle idrætsformer som fitness.  Derfor ligger der et stort arbejde i at bibeholde fodbolden som danskernes fortrukne idrætsgren.

Hvordan var dit første bestyrelsesmøde?

-Jeg blev taget rigtig godt imod af bestyrelsen, hvor alle virkede meget åbne. Jeg tror også at de var glade for at få et yngre medlem, der måske kan bidrage med nogle nye og anderledes synspunkter. Omvendt ser jeg også frem til at lære fra alle de andre i bestyrelsen – specielt omkring det politiske håndværk. 

Fakta  
Navn: Tobias Ilum
Klub: BK Vestia 
Alder  26 år
Erhverv:  Studerende - Cand. Soc, Politisk kommunikation og ledelse 


Log ind