MENU

God debat om turneringstilbud på pigesiden

DBU København havde samlet pigeklubberne til debatmøde om pigefodboldens fremtid.

15 klubber med pigefodbold mødte op da DBU København satte fokus på pigefodbolden til et møde i AB Tårnby. DBU København havde på forhånd varslet at mødet skulle handle om ”enkelt eller to-årige årgange” samt om ”turneringstilbud/- former”.

DBU Københavns administration, bestyrelsesmedlem Jesper Gradert som enkelt udvalgsmedlemmer var mødt op for at komme i dialog med klubberne om ovenstående udfordringer. Efter debatten kunne DBU Københavns repræsentanter konkludere, at:

  • De fleste klubber har det svært med de nye årgange. Kun få klubber har et hold i alle årgange.
  • Der er ikke umiddelbart nogen grund til, at vi går tilbage til dobbelt årgangsrækker. De udfordringer som enkelt-årgange medfører, kan til dels afhjælpes via dispensationsansøgninger.
  • De bedste elitehold vil gerne spille med hold fra DBU Sjælland. Elitehold vil gerne køre langt for gode og jævnbyrdige kampe frem for at vinde store sejre i lokale rækker. Klubberne udtrykte tilfredshed med Øst-rækkerne. Elitedelen er klar på endnu flere Øst-rækker i yngre årgange – U11, U12 og U13.
  • Der er et umiddelbart ønske om samarbejde med DBUS om turneringerne. Dog skal der tænkes i alternative turneringsformer, såfremt det skal indføres på breddedelen – f.eks. 5x5, stævneform-turneringer sammen med hold fra DBUS.
  • DBU København bør iværksætte særlige træneruddannelsestilbud målrettet mod pigefodbolden.

DBU Københavns administrationschef, Jan Kristensen var glad for fremmødet og lægger op til tættere samarbejde med DBU Sjælland i eliterækkerne mens bredden skal spille lokalt eller i stævneform:

-Det var dejligt at så mange repræsentanter fra klubberne var mødt op. Langt de fleste klubber, som tilbyder pigefodbold var til stede ved mødet. DBU København fik noteret mange gode ideer ned, som vi nu vil arbejde videre med. Det er f.eks. et stort ønske, at der etableres en fællesrække for de bedste hold i samarbejde med DBU Sjælland for U13, U12 og U11. Reglerne må gerne være lidt mere fleksible og vi skal kigge på, om vi har de rigtige turneringstilbud på hylderne. De bedste hold vil gerne køre lidt længere for at spille kampe, mens breddeholdene helst vil spille lokalt indenfor kortere afstande. Det var et ønske fra flere klubber, at DBU København tilbyder stævneforms-turneringer, hvor flere hold mødes. Vi vil i den nærmeste fremtid følge op på alle de mange input, og lover at holde alle orienteret om udviklingen”, siger administrationschef Jan Kristensen.

Log ind