MENU

FC Udfordringen støtter idrættens ildsjæle

I den kristne fodbold klub FC Udfordringen er drømmen at være mere end en fodbold klub. De vil gøre en forskel ikke bare for klubbens egne medlemmer, men også for den verden som klubben er en del af.

I FC Udfordringen er man bevidste om at fodbold er meget mere end spillet på banen. Her vil man gøre en forskel og tage samfundsansvar, hvilket blandt andet sker når klubben hvert år til generalforsamlingen, vælger et projekt som klubben donere 10 % af sit kontingent til. 

I år valgte FC Udfordringens medlemmer, at pengene skulle gives til foreningen, Idrætsprojektet, der arbejder med udsatte og kriminalitetstruede unge under Center for Udsatte og Kriminalitetstruede Unge. 

Et af Idrætsprojektets særlige fokus områder er, at bygge bro imellem de unge som de møder i forskellige institutioner og ungdomsfængsler og de etablerede idrætsforeninger. Dette gøres f.eks. ved at hjælpe de unge med at opbygge nye og holdbare netværk så de kan opnå samme muligheder og skabe varige forandringer, som muliggør, at de kan bidrage til og trives i samfundet og dermed opnå størst mulig livskvalitet. Ildsjælen bag projektet, socialpædagog Christoffer Hansen, fortæller: 

-Vi ønsker at integrere disse isolerede unge i en verden, hvor de kan lære de almene sociale spilleregler og få opbygget deres selvværd igennem en positivt og anerkendende omgang med andre unge. Mange af disse unge er i ekstremt hårde og stressede miljøer, hvor de sjældent kan slappe af og bare være unge. Vores kerneværdier er tro, håb og tryghed. Tro på mennesker, håb for en fremtid og tryghed til at være den man er.”

I FC Udfordringen har man stor tiltro til netop Idrætsprojektet og deres indsats. Ruben Harbo, der sidder i bestyrelsen i FC Udfordringen er bekendt med foreningens arbejde og påpeger vigtigheden af netop idrætten: 

-Alle i FC Udfordringen ved hvilken kæmpe gave sport, og de venskaber der opstår som en del af fysisk aktivitet er. For os som medlemmer og klub er det et privilegium, at få lov til at bidrage til at andre kan opleve den samme glæde og hvem ved, måske vi en dag kan byde en af de unge fra Idrætsprojektet velkommen i vores klub.


Log ind