MENU

Bydele mødtes til streetfutsal

DBU Street CPH var i weekenden værter for et streetfutsal stævne i Nørrebrohallen.

Der var masser af fodbold på programmet, da DBU Street CPH i weekenden afholdte stævne for børn og unge fra udsatte boligområder. Stævnet var kulminationen på en længere  indsats, der har taget udgangspunkt i en ugentlig træning for børn og unge på Nørrebro, Bispebjerg, Bellahøj, Vesterbro, Valby og Amager. Træningen har været tilrettelagt af DBU Street CPH i samarbejde med Ungdomsskolen og Street Society, men det meste af træningen har været udført af 20 lokale rollemodeller fra de seks bydele. Til stævnet i Nørrebrohallen fik streetspillerne mulighed for at mødes på tværs af bygrænser og opbygge nye fællesskaber: 

-Med indsatsen er DBU København med til at bryde barriere ned og få drengene ud til stævner udenfor deres egne bydele. Det er drenge, der ikke er vant til at komme væk fra, hvor de bor, men nu kan de mødes og få nye venskaber med drenge, som de ellers ikke ville lære at kende, og så begynder de ikke at slås med dem, som det ellers kan ske, hvis de en dag mødes som fremmede, siger Daniel Mlka, der sammen med Richard Andersen er streetkonsulenter i DBU København og koordinerer indsatsen.

Til weekendens arrangement blev det også markeret at TrygFonden har været en vigtig støtte for DBU Street CPH. DBU Københavns næstformand, Diana Andersen, bød velkommen til drengene og til en kendt skikkelse, der på dagen repræsenterede TrygFondens regionale råd i Hovedstaden. Den tidligere chefpolitiinspektør Per Larsen, stod for overrækkelsen af en check på 500.000 kr. til DBU København. Penge, der har muliggjort at DBU København kan gennemføre en kriminalpræventiv indsats med street-futsal i løbet af vinteren. I foråret flytter street ud på asfalten, hvor der vil være ugentlige træninger samt et Københavner mesterskab i street fodbold. Den videre forankring af DBU Street CPH er blandt andet sikret via midler fra Københavns Kommune. 

Log ind