MENU

Østerbro IF er årets idrætsforening

Valget af Årets Idrætsforening i København 2015 er faldet på Østerbro Idrætsforening. Foreningen har fordoblet medlemstallet på fire år og iværksat en række initiativer for bl.a. kræftpatienter. Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) har overrakt prisen på 25.000 kr. til klubben.


Østerbro IF vinder prisen som årets idrætsforening i København. Foto: DBU København

Prisen som Årets Idrætsforening uddeles hvert år af Københavns Kommune og gives til ”en københavnsk idrætsforening, der i årets løb har ydet en afgørende indsats for at fremme foreningsidrættens betydning for og vilkår i Københavns Kommune.”

I år gik prisen til Østerbro Idrætsforening, som på bare fire år er gået fra 515 til 1.083 medlemmer. Foreningen har også iværksat en række tiltag for at styrke idræt, motion og sundhed på Østerbro. De har bl.a. opstartet fitnessfodbold for kvinder, fodboldtræning målrettet mænd med prostatakræft i samarbejde med Rigshospitalet, motionstræning for tidligere prostatapatienter m.m. 

Der er mange gode idrætsforeninger i København, så det var et svært valg. Men Østerbro Idrætsforening fortjener i den grad anerkendelsen, fordi de har formået at lave aktiviteter, der tiltrækker alle aldersgrupper, og som derfor har givet en fordobling af medlemstallet. De er rigtig gode til at involvere de frivillige kræfter, og deres initiativ i forhold til prostatapatienter er meget prisværdigt. Stort tillykke til Østerbro IF og til alle de frivillige, der hver dag yder en ekstra indsats for at gøre foreningslivet i København attraktivt for så mange mennesker,” siger kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen.

Prisen blev overrakt af kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen på Københavns Rådhus fredag den 18. december, hvor rigtig mange af foreningens medlemmer var mødt op.

DBU København ønsker Østerbro IF tillykke med prisen. 

Log ind