MENU

7-mandsfodbolden stormer frem

DBU København oplever en markant fremgang i 7 mandsfodbold på herresiden.


Interessen for 7 mandsfodbold er stigende. Antal hold er steget fra 313 til 375 det seneste år. Foto: www.fodboldbilleder.dk 

Det er blevet populært som aldrig før at spille 7-mandsfodbold. DBU København kan således konstatere at antallet af 7-mandshold på herresiden er steget med 19.8 % fra 2014 til 2015. Flere af de københavnske fodboldklubber oplever, at der er stor interesse for at spille 7-mandsfodbold, da det bl.a. er lettere at administrere en trup på 12-14 spillere.

En af de klubber, der har flot fremgang på herresiden er FA 2000, der glæder sig over flere medlemmer til klubben:

-7-mandsfodbolden har nogle fordele både for det enkelte hold og for klubben. Det er nemmere at administrere for alle og vi kan bedre skaffe en træningstid til et 7-mandshold end et 11-mandshold. Vi er mere og mere presset på banetid og administration, så det er fint at med 7-mandsturneringen har et alternativ til 11 mandsfodbolden, siger formanden i FA 2000, Jan Busk.

I FA 2000 stiller man krav til holdene, der skal have minimum én træningsdag om ugen og deltage i klubbens aktiviteter:

-De nye hold får at vide at de skal være en del af familien. Vi er ret konsekvente og stiller krav til dem, siger Jan Busk.

Den flotte fremgang for 7-mandsfodbolden har ikke haft den store indvirkning på antallet af 11-mandshold, som de seneste 10 år har været stabilt i DBU Københavns turneringer, fortæller DBU Københavns administrationschef, Jan Kristensen:

-Antallet af 11-mandshold er ikke faldet på grund af 7-mandsturneringen. Til gengæld har 7-mandsfodbolden oplevet en fantastisk vækst. Måske fordi det er mere uforpligtende end 11-mandsfodbolden. Man kan nøjes med at samle 10-12 mand eller kvinder, og så er man klar til at spille.   


Log ind