MENU

Skoleelever får et kulturchok

Elever fra Nørre Nissum efterskole var på besøg i København for at udforske foreningslivet i en storby. Her besøgte de bl.a. fodboldklubben CPH Youth FC, hvor de fik lejlighed til at træne en gruppe børn med anden etnisk baggrund.

Der er på flere måder langt fra Nørre Nissum ved Lemvig til det københavnske nordvestkvarter. Det oplevede 25 skoleelever på egen krop, da de besøgte CPH Youth FC i forbindelse med en studietur til København, hvor de skulle se på frivilligt arbejde i en storby. Efter et kort oplæg om CPH Youth FC, hvor der bl.a. blev talt om klubudvikling, skolesamarbejde og integration fik eleverne mulighed for at komme ud på banen og prøve deres instruktørevner af i et timelangt træningspas. Det var en god og lærerrig oplevelse for eleverne:

- Jeg synes at, det fedt at man har en fodboldklub, hvor der er plads til mange kulturer og alle får mulighed for at spille fodbold. Det er meget anderledes og faktisk lidt af et kulturchok at komme herover.  Det her med at man ikke har et klubhus eller en bane til alle er vi slet ikke vant til i Jylland, siger Mette Riis, der er elev på Nørre Nissum efterskole og deltog i turen som led i faget, Projektmager. 

Mange af eleverne fra Nørre Nissum efterskole har aldrig haft en klassekammerat med anden etnisk baggrund. Med besøget I CPH Youth FC fik de mulighed for at komme tæt på en klub med spillere fra hele verden og underviser, Brian Buchhave, er ikke i tvivl om at besøget inspirerer de unge:

-Det er en klub, som drives meget anderledes og på andre præmisser end vi kender dem. Der er nogle andre udfordringer herover, men det er fantastisk at se engagementet og opleve frivillighed på en ny måde, fortæller Brian Buchhave, der er klar på at gentage besøget en anden gang.

Log ind