Udlandsprofessionelle på Ligalandsholdet


Kim Christensen og Peter Nymann har begge været med Ligalandsholdet mens de var udlandsprofessionelle i henholdsvis 2010 og 2012 2010. Foto: www.fodboldbilleder.dk


Ligalandsholdet består, som navnet indikerer, primært af aktuelle og potentielle A-landsholdsspillere fra de danske SAS Liga-klubber.

DBU’s investering i denne udviklingsaktivitet, er naturligvis ikke mere fastlagt på udelukkende at anvende spillere fra danske klubber, end at de forskellige landstrænere gennem årene også har testet A-landsholdsemner fra udenlandske ligaer.

Siden etableringen af Ligalandsholdet – formelt set i 1983 men reelt helt tilbage i 1970’erne – har landstrænerne udtaget nu i alt 10 spillere, som på tidspunktet for deres deltagelse på Ligalandsholdet var professionelle i udenlandske klubber.

Udlandsprofessionelle på Ligalandsholdet gennem årene
År Navn Klub
2012 Peter Nymann Djurgårdens IF
2010 Kris Stadsgaard Rosenborg BK
2010 Kim Christensen IFK Gøteborg
2009 Kim Christensen IFK Gøteborg
2007 Christian Keller Stabæk
2006 Jesper Bech Malmö FF
2000 Peter Møller Real Oviedo
2000 Carsten Fredgaard Sunderland FC
1998 Claus Thomsen Everton FC
1994 Ronnie Ekelund FC Barcelona
1992 Henrik Larsen Pisa

 

Udtagelsen af spillere fra udenlandske klubber sker alene på baggrund af en gensidig, individuel aftale mellem DBU og de pågældende klubber, idet Ligalandsholdet ikke er et officielt landshold, terminerne for Ligalandsholdet ikke er officielle FIFA-landskampdatoer, og DBU derfor ikke kan kræve spillerne fri i henhold til FIFAs regler for frigivelse af spillere til landshold.

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første