Spilletilladelser, kontrakter og attester

Trænerkontrakt, spillercertifikater og tilladelser til at spille i udlandet. Download her.


Spillercertifikat
Når en klub får en ny spiller, skal denne nye moderklub rekvirere spillerens DBU-spillercertifikat. Det sker hos den afgivende moderklub, og først når spillercertifikatet er modtaget i den nye moderklub, kan spilleren deltage for sin nye moderklub under forudsætning af, at pågældende er registreret og godkendt af lokalunionen. Se guide til indhentning af certifikat her.

Hvis spilleren ikke tidligere har spillet i anden klub oprettes automatisk et DBU-spillercertifikat til spilleren, når han/hun registreres i klubbens KlubOffice og sendes til godkendelse i lokalunionen.
 
Supplerende spilletilladelse  Der kan være flere grunde til, at en spiller skal bruge et supplerende spilletilladelse. Det kan f.eks. være hvis:

- Spilleren er på efterskole og ønsker at spille for en klub i nærheden men samtidig også for sin moderklub
- Spilleren spiller seniorfodbold i en klub men ønsker at spille Old Boys-fodbold i anden klub
- Spilleren spiller fodbold i en klub men ønsker at spille futsal i en anden klub

OBS! Muligheden for at opnå supplerende spilletilladelse kan variere fra lokalunion til lokalunion

Spilleren kan selv søge om supplerende spilletilladelse via Mit DBU (i toppen af www.dbu.dk). Her vælges menuen Mine Oplysninger > Supplerende spilletilladelser

Klubben kan dog også hjælpe spilleren i gang via KlubOffice. Det kan gøres ved at klikke sig ind på medlemmet og vælge højrefanen Fodboldspiller. Der finder man en knap med teksten Anmod om supplerende spilletilladelse. Herefter modtager spilleren en mail om at godkende via Mit DBU, hvorefter den afgivende klub modtager mail om at godkende i KlubOffice.

Se mere om supplerende spilletilladelser.

 
Futsal Spillererklæring  Det er tilladt at benytte spillere fra andre fodboldklubber i futsalligaen under forudsætning af, at skriftlig accept foreligger fra fodboldklubben, hvor spillercertifikatet er hjemmehørende og at spilleren er medlem af begge klubber. Accepten skal foreligge og indsendes til administrator inden spilleren spiller første kamp for klubben, dog senest d. 31. december.
 
Spilletilladelser fra udlandet 
Spilletilladelse på spillere der kommer fra en udenlandsk klub søges via KlubOffice.
Her klikker man sig ind på medlemmet og klikker på spillercertifikatikonet øverst (teksten "Indhent spillercertifikat fra en anden klub til det valgte medlem" fremgår, når man holder musen over det).
Her kan klikkes af, at spilleren kommer fra udlandet. Ansøgningen behandles derefter af DBU Turneringer. Klubben får besked, når ansøgningen er behandlet.
 
Udenlandske aktører i Danmark
 
Ansøgning om kampe mod udenlandske hold
 
Børneattester
 
 Trænerkontrakt - ulønnet
 
 Trænerkontrakt - lønnet Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

19

 • Hej
  En sådan blanket findes ikke, i hvert fald ikke i DBU Jylland.
  Den klub hvor hun/han spiller 11-mands skal have spillercertifikatet og skal give en skriftlig tilladelse til klubben, hvor hun ønsker at spille 7-mands og kopi sendes til regionskontoret. Tilladelsen skal være på plads inden turneringsstart.

  Med venlig hilsen
  Inge Lund-Nielsen
  10. oktober 2017, 13:05    
  Inge Lund-Nielsen


 • Jeg efterspørger også en blanket til ansøgning om dobbelt medlemsskab. Vi har en spiller, som i sin moderklub spiller 11-mands. Spilleren vil dog gerne også spille 7-mands "hyggeturnering" i en anden klub. Vil gerne have formalia i orden.
  10. oktober 2017, 09:30    
  Susanne Ravnkilde


 • Jeg mangler en blanket til ansøgning om dobbelt medlemsskab jf. §13.3 og §13.4.

  Endvidere mangler jeg en vejledning til, hvordan dette præcist skal gøres rent systemmæssigt i kluboffice.

  Som jeg læser det, skal - hvis godkendelse gives - selve spillercertifikatet ligge i den øverst rangerende klub, der skal give den lavest rangerende klub skriftlig tilladelse til at benytte spilleren. Findes der noget officielt skriv på dette eller er det bare, hvad vi nu selv finder på af formuleringer?
  02. august 2017, 18:26    
  Steen Villumsen


 • Hej Andreas
  Det er de hollandske turneringsregler, der afgør om du kan spille videre i Holland, så det kan vi desværre ikke svare på.
  Havde det været den omvendte vej, så kunne en spiller, der havde spillet som amatør i udlandet, godt spille videre som amatør i Danmark i samme halvår. Dog er der nogle begrænsninger i de sidste spillerunder.
  26. juli 2017, 10:51    
  Henrik Andersen


 • I forlængelse af Ulriks spørgsmål. Jeg skal spille i Holland fra d. 1. september 2017. Dog kan jeg nå at spille fire kampe for mit nuværende hold i Serie 1 (Danmark), inden jeg flytter. Men bliver jeg låst for at spille i hollandske klubber, efter jeg har spillet første turneringskamp i Danmark?

  Vh
  Andreas
  24. juli 2017, 17:36    
  Andreas Hohwy Pallesen


Vis alle kommentarer