Om bestilling og betaling

Løsningen indeholder 2 obligatoriske dele - og én valgfri

At have en hjemmeside og at benytte Klub-cms kræver 2 ting:

  1. Adgangen til Klub-cms
  2. Et domæne (altså en adresse på hjemmesiden, fx www.dbu.dk)  

Man kan enten købe et nyt domæne eller beholde ét, man har i forvejen. Hvis I har et domæne i forvejen, skal I ved bestillingen tilkendegive, om I ønsker at sætte Klub-cms op til jeres eksisterende adresse med det samme, eller om I ønsker en opbygningsperiode med en midlertidig adresse. 

Hvis man ønsker at købe et nyt domæne eller at flytte sit eksisterende i forbindelse med overgangen til Klub-cms, får man også en mailløsning (via et mail-/webhotel) med i sin pakke, hvilket vil sige, at man kan udstyre folk i klubben med en klub-mailadresse. 

Alle disse ting skal være på plads, for at jeres website fungerer, men I skal kun bestille ét sted. I bestillingsproceduren her på dbu.dk vil I skulle svare på nogle spørgsmål omkring jeres nuværende situation og den ønskede løsning - og derefter vil alle de ovennævnte ting blive sikret helt automatisk.

Når I har bestilt, får I med det samme en bekræftelsesmail, og når DBU har oprettet selve adgangen til Klub-cms får I endnu en mail med detaljeret info om, hvordan I skal forholde jer omkring alle øvrige ting, alt efter hvad I valgte ved bestillingen.

Betalingen falder i 2 eller 3 dele

Punkt 1, brugen af systemet, sikres af DBU. Derfor sker betalingen herfor til DBU.

I forhold til domæne og mail-/webhotel har DBU indgået samarbejde med One.com, som sælger mail-/webhoteller og formidler domæner. Det er dem, der sørger for jeres domæne, hvis I køber et nyt eller vælger at flytte et eksisterende, og det er hos dem, jeres nye mail-/webhotel bliver købt. One håndterer efter jeres bestilling domænet i samarbejde med DK-Hostmaster (som håndterer domæner, der ender på .dk).

Eftersom One.com formidler domænet til at starte med, er det også dem, man betaler for det første år. Derefter er det DK-Hostmaster.

Har I domænet og mail-/webhotel i forvejen hos en anden udbyder, vil regningen herfor ligge hos den udbyder. Sikring af at disse ting "virker" for den nye hjemmeside, I laver i Klub-cms, sker i forbindelse med bestillingsproceduren. Og I skal altså kun igennem én bestillingsprocedure, uanset hvilket udgangspunkt, I har, og hvad I ønsker fremadrettet.

I vil altså få regninger således:

År 1 fra:

DBU (for Klub-cms)

  • Hvis I køber nyt: One.com (første års afgift for domæne og evt. mail-/webhotel)
  • Hvis I beholder noget eksisterende: DK-Hostmaster (for domænet) og evt. egen udbyder af mail-/webhotel

De følgende år fra:

  • DBU (for Klub-cms)
  • One.com eller anden udbyder (mail-/webhotel)
  • DK-Hostmaster (domæne)

Se de præcise priser her.

5 mulige scenarier

Der er således 5 scenarier:

1: I ønsker at købe nyt domæne
I angiver alle oplysninger ved bestillingen, og herefter varetages al håndtering af DBU og One.com (dog skal I selv aktivere domænet). I vil modtage let tilgængelig info om alle procedurer helt automatisk undervejs.

2: I ønsker at flytte et eksisterende domæne til One.com - med det samme
I angiver alle oplysninger ved bestillingen, og herefter varetages al håndtering af DBU og One.com. Websitet fra Klub-cms vil fra starten blive vist på jeres domæne, og I vil modtage let tilgængelig info om alle procedurer helt automatisk undervejs. Man skal være opmærksom på, at klubbens mailkonti skal genoprettes, og at brugerne af dem skal registrere nogle nye indstillinger (dette gøres meget let via kontrolpanelet hos One.com, og man vil modtage mere info herom).

3: I ønsker at flytte et eksisterende domæne til One.com - senere 
Ved bestillingen angiver I alle oplysninger angående Klub-cms, og I vil af DBU få adgang til systemet og en midlertidig adresse, hvor I kan se det website, I opbygger i Klub-cms. Når I føler jer klar til det, beder I One.com om at overtage jeres domæne og sætte det til at pege på websitet fra Klub-cms. I vil modtage let tilgængelig info undervejs. Man skal også her være opmærksom på, at klubbens mailkonti skal genoprettes, og at brugerne af dem skal registrere nogle nye indstillinger (dette gøres meget let via kontrolpanelet hos One.com, og man vil modtage mere info herom).

4: I ønsker at beholde et eksisterende domæne hos en eksisterende udbyder (kan være one.com eller en anden) - og ønsker pegning på data fra Klub-cms med det samme 
Ved bestillingen angiver I alle oplysninger angående Klub-cms, og I vil af DBU få adgang til systemet. I kontakter jeres domæne-udbyder og beder dem sætte det til at pege på websitet fra Klub-cms. I vil modtage let tilgængelig info undervejs.

5: I ønsker at beholde et eksisterende domæne hos en eksisterende udbyder (kan være one.com eller en anden) - og ønsker pegning på data fra Klub-cms senere 
Ved bestillingen angiver I alle oplysninger angående Klub-cms, og I vil af DBU få adgang til systemet og en midlertidig adresse, hvor I kan se det website, I opbygger i Klub-cms. Når I føler jer klar til det, kontakter I jeres domæne-udbyder og beder dem sætte det til at pege på websitet fra Klub-cms. I vil modtage let tilgængelig info undervejs.

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første