Bliv dommer online med fjernundervisning

Skolepokalen Semi Drenge 2023 Sofiereimer 3

Velkommen til DBU Københavns online dommeruddannelse. Her kan du læse om kursus opbygningen, krav til dit tekniske udstyr og tilmelde dig. 

Det er gratis at deltage, DBU Københavns medlemsklubber betaler for uddannelsen. Der optages derfor ikke deltagere på kurset, som ikke har bopæl indenfor eller tæt på DBU Københavns område.

Vi har ingen kurser i øjeblikket

Når du har taget DBU’s dommergrunduddannelse får du mulighed for at dømme i DBU Københavns rækker. Dermed kan du hjælpe din egen klub og fodbolden i København, så vi kan afvikle flere kampe med uddannede fodbolddommere til gavn for hele fodboldfamilien. 

Alle nye DBU fodbolddommere får det nye DBU fodbolddommersæt fra Hummel at dømme i, samt fløjte og kort som du skal bruge ude på banen.

Kursusforløbet er delt i fire dele

Første del består af et to timers e-læringsmateriale samt en test. Det er et obligatorisk selvstudie, som du skal have gennemført inden kursusstart. Det betyder, at du SKAL have taget testen, inden du får lov at deltage i online undervisningen. 

Anden del består af online undervisning over tre dage à 4 timer pr. dag (inkl. indlagte pauser). Og en praktisk dommertræning á 1,5 time, som gennemføres, når teoridelen er gennemført. Hver af de tre dage med onlineundervisning indeholder et modul, og der er deltagelsespligt (dvs. aktiv deltagelse i bl.a. gruppearbejde og fælles diskussion).

 • Modul 1  arbejder vi med offside og reglerne for spillerne på banen.
 • Modul 2 handler om utilladelig spillemåde og usportslig opførsel, hvor vi blandt andet skal se nærmere på frisparksforseelser, vurdering af følgestraffe, betingelser for tildeling af advarsler og udvisninger.
 • Modul 3 bruger vi på at følge op på selvstudiet, straffespark og tidsbegrænset udvisninger samt afsluttende spørgerunde (Q&A-session).

Modul 4 er en praktisk dommertræning med fysisk fremmøde. Det er den enkelte lokalunion, som forestår dette modul, og kan derfor tage sig ud på forskellige måder. Modul 4 gennemføres i løbet af foråret 2023.

Tredje del består af en skriftlig prøve bestående af 40 spørgsmål og en efterfølgende samtale med en diplominstruktør i fodboldloven. I alt tager prøven inkl. samtale 1 time. Her er der også fysisk fremmøde og samtale. Kursisterne kan vælge at tage teorieksamen hos DBU København, Ved Sporsløjfen 10, eller vente til DBU Jylland eller Fyn åbner for eksamen og så tage den der.  

Fjerde del består af at dømme tre fodboldkampe med en vejleder kaldet uddannelseskampe, eller ulønnet praktikforløb. De tre kampe er uden økonomisk godtgørelse.

Inden du læser videre vil vi lige præsentere dig for dine undervisere.

Lars og Jonathan er dine instruktører på online forløbet med tilhørende new school tilgang til undervisning. Du er i gode hænder hos de to yders kompetente dommere og observatører. 

 

Lars Toftlund

Lars Toftlund

50 år -
Observatør i kvindeligaen
Lovfortolker
Tog dommerkortet i 1989
Højeste indrangering var Danmarksserien
Ikke aktiv som dommer

Jonatan Nilton Og Lars

Jonathan Nilton
34 år - Skolelærer
Linjedommer i 1. division, tidligere 2. divisionsdommer
Observatør til og med Danmarksserien
Har dømt fodbold siden 2009


Det forberedende e-læringsmodul
Når du har tilmeldt dig, vil du modtage et link til det forberedende e-læringsmodul.

For at gennemføre e-læringmodulet (første del) vil du få brug for at læse i fodboldloven. 
Download PDF

Dit tekniske udstyr
Undervisningen foregår live online, og for at dit udbytte af undervisningen bliver så højt som muligt, er der nogle minimumskrav og en anbefalet opsætning af dit tekniske udstyr.

Minimumskravene

 • Du har en computer, som er koblet op til internettet.
 • Du kan streame et program på DR TV uden at det går i stå pga. en langsom internetforbindelse.
 • Højtalerne på computeren virker.
 • Installeret undervisningsplatformen ”Zoom”: https://zoom.us/download (vælg ”Zoom Client for Meetings”).

Den anbefalede opsætning

 • Du har en computer, som er koblet op til internettet.
 • Du kan streame et program på DR TV uden at det går i stå pga. en langsom internetforbindelse.
 • Installeret undervisningsplatformen ”Zoom”: https://zoom.us/download (vælg ”Zoom Client for Meetings”).
 • Du har et webkamera, findes ofte indbygget på nyere computere.
 • Du har en hovedtelefon med mikrofon.

Kan du allerede nu se, at dit udstyr ikke lever op til minimumskravene, og du derfor ikke vil kunne deltage i live diskussioner og gruppearbejde, kan din underviser alligevel hjælpe dig igennem kurset. Men kontakt gerne din underviser inden kursusstart, hvis dette er tilfældet. 

Test dit udstyr
Du vil have mulighed for at teste dit udstyr og logge ind 30 minutter før kursusstart. Vi sidder klar til at hjælpe dig og anbefaler at du møder ind i god tid. 

Huskeliste
Vi har skrevet meget, og her er en kort huskeliste over, hvad vi forventer, du har gjort inden første fjernundervisning (modul 1).

 • Gennemført e-læringsmodulet og den afsluttende test (Link til e-læring (moddle))
 • Downloadet fodboldloven til din computer.
 • Tjekket minimumskravene til dit tekniske udstyr.
 • Downloadet og installeret undervisningsplatformen ”Zoom”: https://zoom.us/download (vælg ”Zoom Client for Meetings”).

Har du spørgsmål?
Kontakt: dommer@dbukoebenhavn.dk

Vi glæder os til at modtage din tilmelding og se dig i chatroom på Zoom. Den online dommeruddannelse er gratis.