Love & regler

Eksempler til at illustrere offside-reglen

1) En angriber i offside-position (A), som ikke generer en modspiller, spiller bolden. Linjedommeren skal markere, når spilleren rører bolden.


2) En angriber i offside-position (A), som ikke generer en modspiller, rører ikke bolden. Spilleren kan ikke straffes, fordi han ikke spillede bolden.


3) En angriber i offside-position (A) løber mod bolden, og en medspiller i onside-position (B) løber også mod bolden og spiller den. (A) kan ikke straffes, fordi han ikke spillede bolden.


4) En angriber i offside-position (A) kan straffes, før han spiller bolden, hvis han efter dommerens skøn bevæger sig mod bolden og ingen anden medspiller i onside-position har mulighed for at spille bolden.


5) En angriber i offside-position (1) løber mod bolden, men med stor afstand til den og rører den ikke. Linjedommeren skal markere for målspark.


6) En angriber i offside-position (A) spærrer udsynet for målmanden. Han skal straffes, fordi han forhindrer en modspiller i at spille eller kunne spille bolden.


7) En angriber i offside-position (A) spærrer hverken udsynet for målmanden eller gestikulerer eller bevæger sig, så målmanden distraheres. Han skal ikke straffes.


8) En angriber i offside-position (A) løber mod bolden, men forhindrer ikke modspilleren i at spille eller kunne spille bolden. Hans bevægelse distraherer heller ikke modspilleren. Linjedommeren skal markere for hjørnespark.


9) En angriber i offside-position (A) løber mod bolden og forhindrer modspilleren i at spille eller kunne spille bolden. Hans bevægelse distraherer modspilleren, og han generer dermed en modspiller.


10) Et skud fra en medspiller (A) springer fra målmanden tilbage til (B), som spiller bolden. Han skal straffes for at opnå en fordel af sin offside-position, da han var i offside-position, da (A) spillede bolden oprindelig, uden at der er opstået en ny spilfase.


11) Et skud fra en medspiller (A) springer tilbage fra målmanden. (B) er i onside-position og spiller bolden. (C), som er i offside-position, skal ikke straffes, fordi han ikke opnår en fordel af sin offside-position ved at spille bolden.


12) Et skud fra en medspiller (A) springer fra en modspiller til angriber (B), som spiller bolden. (B) skal straffes for at opnå en fordel af sin offside-position, idet han spiller bolden og var i offside-position, da (A) spillede den oprindelig, uden at der er opstået en ny spilfase.


13) En angriber (C) er i offside-position uden at genere en modspiller, da en medspiller (A) afleverer bolden til (B1), som er i onside-position. (B1) løber mod modspillernes mål og afleverer (B2) bolden til (C). Angriberen (C) kan ikke straffes, da han i spilleøjeblikket nu var i onside-position. Der opstår en ny spilfase og en ny vurdering, hver gang en medspiller rører bolden

 
 
Glemt adgangskode?
Indtast dit brugernavn eller email her, så sender vi din adgangskode til dig.
Brugernavn / E-Mail:
ELLER
 
Lav ny profil uden Facebook