Saltværksvej

Adresse
Saltværksvej, 2770 Kastrup

Størrelse
1 11M bane

Første KBU kamp
13. april 1930 kl. 12.00 Kastrup - Vanløse i B I 4-1
(hos os Kastrup nr. 1)

Sidste KBU kamp
17. august 1941 kl. 11.00 Kastrup - Rødovre i Ynglinge 4-2

Klubber på anlægget
Funkis, Kastrup nr. 1 og nr. 2, (AIK Tårnby)

Kildemateriale
Kastrup 50 år

Banen på Saltværksvej kaldes også ”Cementen”. Den bane forhandlede Funkis ofte med daværende Tårnby Sognerådsformand N.P. Nielsen om. Man fik et klubhus til 7.000 kr., banen blev drænet, blev hegnet ind og fik nye målnet. Cementen lå omgivet af villahaver, der ikke altid var lige villige til at aflevere bolden igen, når den havnede i netop deres have. Banen var fuld af sten, som man fjernede i en uendelighed – ligesom man måtte feje mængder af vand væk, når det regnede. Banen forlades 1947, hvor Kastrup flytter til Kastrupvej.

Christian Jensen har berettet om sin drengetid som fodboldspiller - var oprindelig med i Boldklubben Søvang, men spillede derefter på "Cementen" : Fodbold var jo vores største og - for de fleste af os - den eneste sport, vi brød os om. Jeg var så heldig på den tid at bo lige ved den gamle bane, som lå i Søvang Allé. Det var nemt at klæde om og tage støvler på og gå lige over vejen. Banen blev ikke brugt til kampe mere, da der var anlagt en ny på Saltværksvej langs med Amagerbanen. Desværre var der ikke så megen plads og ingen mulighed for at flytte rundt på målene, så resultatet var, at der meget hurtigt ikke fandtes græs i hele målfeltet. Banen blev derfor aldrig kaldt andet end "Cementen". Omklædningsforholdene var også specielle, idet alle lokale spillere klædte om hjemme og hængte det eventuelle overtøj på nogle "kroge" i form af grene i hegnet. Fremmede spillere klædte om i Kastruplund og spadserede så igennem Kastruplundgade og Saltværksvej. Primitivt, men sjovt alligevel. Primitivt må jeg også kalde vore andre muligheder, idet vi ikke måtte være på den store bane om dagen, så vi gik ned på forstranden, og hvis det ikke havde været højvande havde vi et ganske godt område at spille på. Der var græs overalt, men nogle store huller, som vi lærte at spille udenom.

AIK Tårnby (den senere Tårnby Boldklub) arrangerer sammen med Funkis en række pokalstævner på Saltværksvejens bane ”Cementen”, som man fra 1939/40 får lov til at benytte som hjemmebane.

Saltværksvej