Dalgas

Borup Dalgas 1520

Borup - Dalgas, 1944
B1-rækken, 4 - 3
Pressen skriver: "At det går den gamle klub Borup godt vil glæde mange af Fælledens trofaste tilskuere. Klubben slog Dalgas med 4-3 og har nu vundet 6 kampe i træk. Alle 4 mål scoret af Arne Jacobsen." Med nederlaget mistede Dalgas sin føling med toppen i rækken.

20160803 123030

Olympia - Dalgas, 1944
B1-rækken, 3-5
Det var en topkamp i B1-rækken. Olympia ender med at vinde rækken med 32 point og med en målscorer på 109-36, mens Dalgas slutter på 5. pladsen 6 point efter og en målscore 92-47.

Olympia Dalgas 1520

Fødselsdagsstævne,
Pressen skriver: "Dalgas afholder fødselsdags-stævne på banen ved Troels Lundsvej. Her spiller Dalgas mod Husum med 8 hold hver. Kl. 14 mødes i Frederiksberg Idrætspark 1. holdene fra Dalgas og Olympia." Resultatet kendes ikke. Hele stævnet afsluttes med kaffebord og dans i KB-hallens "Pejsesal". Olympia havde vundet B 1 rækken i sæsonen 43/44 - Dalgas skulle senere vise sig at vinde B 1 rækken i sæsonen 44/45.

20160803 124210

Dalgas - Kastrup,1944
B1-rækken, 0 - 1
Kampen var del af sidste krigsturnering. Dalgas var i sæsonen før, endt som nr. 5 i B1-rækken, mens Kastrup var sluttet helt fremme som nr. 2. Så man kunne se frem til et topopgør. Dalgas endte som vinder af rækken, - Kastrup som nr. 4 - men Kastrup vandt altså dette opgør knebent.

Hermes Dalgas 1520

Hermes - Dalgas, 1939(1944)
B-pokalturneringen
KBU har i sæson 1939/40 3 pokalturneringen for senior – ”Den Egentlige Pokalturnering” for de 8 bedste, Sommerpokalturneringen for de næstfineste og B-pokalturneringen for de nederst rangerede KBU-klubbers 1. hold og hertil hørte Hermes og Dalgas. Sylvia vinder finalen over Olympia den sæson. 5 år efter mødes de samme 2 hold i B-pokalen - her hedder Hermes bare Heimdal nu.

20160803 123335

CIK - Dalgas, 1944
B-rækken, 1 - 2
Dalgas har på det tidspunkt ligget helt fremme i B1-rækken, som de endte med at vinde. CIK var sæsonen før blevet nr. 4 lige akkurat en plads foran Dalgas. Nu lå CIK lidt længere tilbage og endte med at slutte som  nr. 8.

20160803 122803

Sylvia - Dalgas, 1944
B 1-rækken, 2-9

Det var en kamp mellem den senere rækkevinder, Dalgas, og Sylvia der endte som nr. 9.

Als Dalgas 1520

Als - Dalgas, 1945
B1-rækken, 5 - 2

Dalgas brænder straffe ved stillingen 2-2, men får scoret 3 mål efterfølgende. Stillingen ved halvleg var 2-1.

Tria Dalgas 1520

TRIA - Dalgas, 1945
B1-rækken, 1 - 5
Kampen blev spillet dagen før 5-årsdagen for Danmarks besættelse. Det skulle vise sig at blive den sidste krigsturnering - hvor Dalgas ender med at vinde B 1-rækken, mens Tria slutter som nr. 8. Dommer var John Andersson.

CIK Dalgas 1945 1520

CIK - Dalgas, 1945
KBUs pokalturnering, 7 - 2
Pressen skrev: "Kampen druknede naturligvis helt i aftenens senere begivenheder (befrielsesaftenen). CIK vandt en sensationel sejr på 7-2. Navnlig var Georg Larsen en ypperlig forward og aldeles brilliant spillede endvidere Juul Hansen som back og Gunnar Madsen som venstre wing".

20160803 122702

Frederiksholm - Dalgas, 1945
B1-rækken, 0 - 4
Pressen skrev følgende:"Dalgas skulle være sikre på 1. pladsen efter at have besejret Frederiksholm med 4-0. Dalgas spillede godt i 1. halvleg, hvor de scorede alle 4 mål ved Tage Hacke (2), Kaj Jensen og Erik Jensen.

Rødovre Dalgas 1520

Rødovre - Dalgas, 1945
B1-rækken, 1 - 10
Uafgjort ville have været nok til at Dalgas kunne vinde rækken - ellers skulle de have spillet omkamp mod Viktoria om at blive vinder af B-rækken.

20160803 122736

B 1908 - Dalgas, 1945
KBUs pokalturnering, 0 - 2
Det er en interessant kamp, da det er vinderen af A-rækken (B 1908) mod vinderen af B-rækken (Dalgas). Dalgas stillede følgende hold: Bent Andersen, Axel Alstrup, Erik Ersbøll, Jørgen Juul Nielsen, Ib Panduro, Kurt Nielsen, Kaj Jensen, Erik Jensen, Tage Hacke, Poul Larsen, Kaj Knudsen.

RAF Dalgas 1520

R.A.F. 122. Wing - Dalgas, 1945
5-4
Venskabskamp mod vagtholdet i Kastrup Lufthavn
I morgen spilles en international kamp på Frederiksberg Stadion. Det udenlandske hold tæller flere stærke spillere, bl.a. professionals fra Manchester og Liverpool. Sådan skrev den lokale presse. I morgen – det var søndag 29. juli 1945 kl. 15. Det internationale hold var RAF 122 wing. Den danske modstander Boldklubben Dalgas. Royal Air Force 122 wing opholdt sig i København efter Befrielsen i maj samme år blandt andet beskæftiget med at demontere de tyske fly, der stod efterladt i Kastrup Lufthavn. Under deres ophold i København havde briterne for vane med deres befrielsestropper at spille fodboldkampe mod lokale hold. Det var med til at give soldaterne adspredelse, men også til at skabe en god stemning og ånd mellem soldaterne og lokalbefolkningen. Ikke uventet stod flere københavnske fodboldklubber klar til sådanne dyster. En af dem altså Dalgas. Kampen blev vundet af RAF med 5-4. Dalgas' holdsopstilling - se undersiden.

Lydia Dalgas 1520

Dalgas, 1945
Fødselsdagsstævne
Pressens optakt: "Dalgas har Fødselsdags-stævne i morgen med en lang række kampe både på Finsensvej, Jens Jessensvej og på Frederiksberg Stadion. På Stadion spilles kl. 13.00 dagens hovedkamp mellem Dalgas og Lydia Malmø for 1. senior. Dalgas vandt kampen 4-2.

Union Dalgas 1520

Union - Dalgas, 1945
A-rækken, 3 - 1
Pressen skriver: "Dette er 3. nederlag i træk efter at Dalgas er rykket op i A-rækken. Nye klubber har ellers som regel klaret sig godt i første sæson - men ikke Dalgas. Dalgas stillede med: Bent Pedersen, Axel Astrup, Erik Ersbøll, Knud Bruun, Ib Panduro, Kurt Nielsen, Kaj Jensen, Jørgen Juul Nielsen, Mogens Hansen, Tage Hacke, Poul Larsen. Dalgas mål blev scoret af Jørgen Juul Nielsen.

20160803 123648

Dalgas - Ryvang, 1946
A-rækken, 3-1
Pressens optakt til kampen ”Dalgas får på søndag kl. 10 en stor chance for at rykke endnu højere op i A-rækken. Der spilles mod Ryvang, der er i farezonen og kampen foregår på hjemmebane i Frederiksberg idrætspark. Dalgas kan lave mål – noget som Ryvang ikke magter godt, og derfor er Dalgas favorit.” Vi kender ikke resultatet af kampen. Dalgas vinder 3-1 på mål af Erik Jensen, Tage Hacke og Jørgen Juul Nielsen – Børge Hartmann scorede for Ryvang.

20160803 122908

B 1908 - Dalgas, 1946
A-rækken, 6 - 1
Der var stillet store forventninger til kampen i Frederiksberg Idrætspark mellem de to hold - men det blev en sørgelig skuffelse. Pressen skrev: "En måske lidt for stor sejr, men de var klart det bedste hold." Dalgas mål blev scoret af Jørgen Juul Nielsen.

20160803 123010

HB - Dalgas, 1946
A-rækken, 1 - 1
Dalgas havde chancen for at vinde, men Kaj Knudsen brændte et straffespark, da holdet var foran 1-0 på mål af Poul Larsen. I 2. halvleg udlignede HB.

Dalgas H.I.

HI Hjørring - Dalgas, 1946
Venskabskamp, 4 - 1
Pressen skrev: "Hjørring (HI) havde i aftes besøg af A-rækkeholdet Dalgas fra København og vandt 4-1. HI's sejr var fortjent - men indrømmet: Dalgas spillede det mest polerede fodbold, men foran mål ineffektiv. Hjørring fejrede sit 60 års jubilæum med besøg af sin venskabsklub i København".

Dalgas Hvidovre 1520

Hvidovre - Dalgas, 1946
A-rækken, 10 - 2
Dalgas og Hvidovre spillede en jævnbyrdig 1. halvleg - som Hvidovre dog vandt 3-1. I 2. halvleg blev Dalgas spil totalt slået i stykker lige fra begyndelsen, og målmanden fik travlt med at hente bolden ud af nettet.

Dalgas Valby 1520

Dalgas - Valby, 1947
A-rækken, 3 - 0
Valby Bladet skriver: "Kampen var imidlertid mere lige end tallene tyder på. Valbys angreb var dog for svagt: Men forsvaret var godt - især de 3 halfbacks Sv. Juul, Poul Christensen og A. Lyderik havde fint samspil. Stillingen ved pausen var 2-0 på mål af Kaj Knudsen og et selvmål, i 2. halvleg øgede John Mau til 3-0."

Dalgas Mariendal 1520

Mariendal - Dalgas, 1947
A-rækken, 0-4
Kampen blev spillet, mens der var avisstrejke i Storkøbenhavn. Det har været en turneringens sidste kampe. Fjorten dage senere er Dalgas endt på 10. pladsen med 15 point, mens lokal-rivalerne fra Mariendal har 1 point
mere, hvilket var nok til en 7. plads. Dalgas sejrede 4-0.

Dalgas Olympia 1520

Olympia - Dalgas, 1947
A-rækken, 4-5
Kampen blev spillet mens der var avisstrejke i Storkøbenhavn. To uger senere er Dalgas på 10. pladsen med 15 point, mens Olympia har 2 point mere og endt på 6. pladsen. Dalgas vinder 5-4.

Dalgas Union 1520

Dalgas - Union, 1947
Københavnsserien,1-0
1947/48 er første år, der spilles med 2 Københavnsserier - idet de københavnske klubber lige under DBUs divisioner kunne dyste i 1. holdsrækken KS 1 A. Der var tale om en slags midteropgør afslørede slutstillingen, for Dalgas slutter som nr. 5 og Union som nr. 9. Dalgas vinder 1-0 på mål af Tage Hacke i 1. halvleg.

Dalgas Five A Side 1520

Five-a-side, 1947
F.K.I.F vandt stævnet.
Pressen skrev: "Til søndagens five-a-side stævne i Frederiksberg Idrætspark mødte 600 tilskuere, der oplevede et overraskende resultat - i første kamp blev Dalgas slået ud af FIF. Hver spiller på FKIFs hold fik i sejrspræmie et gavekort på en and. I Socialdemokraten hed det: Københavnsserie-klubberne havde ikke heldet med sig. Allerede i 1. runde slår FIF Dalgas med 2 mål og Vanløse taber til FKIF – kampen endte 0-0 og skulle så afgøres på lodtrækning. Mariendal slår FB med 2 mål og besejrer Hellas i den ene semifinale. Den anden semifinale stod mellem FKIF og FIF som FKIF vinder med 2 ål od 1 point. Mariendal var for trætte i finalen og taber med 1 mål og 2 point til FKIF, hvis spillere hver modtog et gavekort på 1 and.

Dalgas Fremad V 1520

Dalgas - Fremad Valby, 1948
Københavnsserien, 3 - 1
Begge hold har haft gode resultater i efteråret - så det var vanskeligt for Pressen at spå en vinder. Dalgas vinder 3 1 - efter 1-1 ved halvleg. Fremad Valby fik det første mål på straffe ved Henning Jensen - men i næste minut udligner Dalgas ligeledes på straffe ved Kaj Knudsen. I 2. halvleg scorede Tage Hacke og Kaj Jensen for Dalgas.

Dalgas Husum 1520

Husum - Dalgas, 1948
Københavnsserien, 3 - 2
Dette var Dalgas første nederlag i Københavnsserien - og endda selv om de spillede på hjemmebane mod Husum. I 1. halvleg havde Husum fordel af vinden og kom foran 3-0 - men mod kampens slutning havde Dalgas fået reduceret til 2-3. Målene scoret af Flemming Hernvig (2) og Jørgen Petersen for Husum, samt Jørgen Juul Nielsen og Tage Hacke for Dalgas. Med sejren rykkede Husum op som nr. 3.

Dalgas FB 1520

FB - Dalgas, 1948
Københavnsserien, 1 - 0
Pressens optakt: "Søndag spilles sidste kampi dette efterårs Københavnsserie - mellem FB og Dalgas. De 2 hold har efter de første 9 kampe 12 point til Dalgas og 11 point til FB".

Dalgas B1903 1520

Dalgas - B 1903, 1949
KBUs pokalturnering 4 runde,
0 - 5
I pokalturneringens 4. runde mødtes Dalgas og B 1903 på Frederiksberg Idrætspark, hvor B 1903 vandt 5-0. Der var aldrig tale om at bringe modstanderens sejr i fare. Det stod 2-0 ved pausen på 2 mål af Carl Holm. De sidste mål blev scoret af Holger Petersen, Kurt Bentzen og et selvmål.

Union Dalgas 16 9

Union - Dalgas, 1950
Københavnsserien, 1 - 2
Dalgas reddede på Trekanten 2 point ved at vinde 2-1 over Union på mål af John Nygaard og Henning Petersen, mens Unions mål blev scoret af Carl Sørensen.

Dalgas Sjuntorp 1520

Dalgas - Sjuntorp, 1952
Venskabskamp,
Pressen skriver: "Dalgas møder i en venskabskamp svenske Sjuntorp, der p.t. er nr. 3 i den svenske 3. divisions Göteborgs-pulje. Dalgas stiller op med følgende: Kaj Erik Nielsen, Ole Hansen, John Mau, Jørgen Juul Nielsen, Bent Olesen, Kurt Nielsen, Ib Laudrup, Tage Hacke, Frank Dahlin, Benny Schwartz, Poul Schwenck.

20160803 123749

Kastrup - Dalgas, 1953
Københavnsserien, 3-3
Kastrup førte 2-1 ved halvleg. Kastrups målscoret af Georg Hansen (2) og Svend Aage Andersen , mens Jørgen Juul Nielsen, Benny Schwartz og Knud Bruun stod for Dalgasmålene.