Boldklubben Hero

Hero

Stiftet
12. maj 1932

Bedste herrehold
se underside

Spilledragt
Blå trøje med hvid krave og opslag samt blå shorts fra senest 1955.
Junior antager hvid trøje og drenge rød trøje fra efterår 1945
Rød/orangestribet trøje på langs samt blå shorts med orangefarvede striber langs siden og kanten forneden

Pokalvindere
1972: Drenge
1971: Lilleput

Med hos KBU
1941/42-1980

Spillested
Gladsaxe Stadion

Rækkevindere
se underside

Ungdom Fællesrækker
1978 :
Ynglinge KBU/SBU , nr. 6

Hero er stiftet som AIK Søborg. Ved indtræden i KBU skifter man navn til Hero.

Hero fusionerer med Gladsaxe BK og den fusionerede klub går med udgangen af 1980-sæsonen over til SBU.

5/8 1940 melder AIK Søborg sig ud af DAI og tilmelder sig KBU med 2 senior, 1 ynglinge samt 1 juniorhold – ligesom håndbold går ind i Københavns Håndbold Forbund.

For at blive fuldgyldigt medlem af KBU skal man skifte navn – det bliver Boldklubben Hero (vinder en afstemning 24-13 over navnet Gladsaxe Boldklub). Et medlem foreslog dette engelske navn for "helt" midt i Besættelsestiden - for det var, hvad han netop følte de var ved at skifte både navn og tilhør.

Med virkning fra sæsonen 1941/42 skifter AIK Søborg navn til Boldklubben Hero. Kontaktpersonen er uændret fra AIK Søborg-tiden – Holger Clausen på Wergelands Alle 32, Søborg – klubdragt og hjemmebane er også uændret. Men man benytter navneskiftet til at udvide med både et seniorhold og et ungdomshold, så man nu stiller 3 hold i hver. Første kamp med 1. senior som Hero er 24. august 1941 kl. 10.00 mod Amager Kammeraterne, hvor  Hero taber 0-5 på hjemmebanen i Gladsaxe - men ugen før, 18. august, har Heros ynglinge mødt Union ligeledes hjemme, så det er første KBU-kamp som Hero..

1943 besejrer man for første gang Søborg Boldklub – det sker på lodtrækning efter uafgjort i både ordinær kamp og omkamp. 1945 rumler en sammenslutning med Søborg Boldklub for 1. gang – men det nedstemmes 10-7. Det gentager sig i 1946 – nu med stemmerne 6-6. I 1947 forsøger man sig med et forslag om fælles træner for de 2 klubber – men nej. Værre er, at Søborg BK ikke vil væk fra SBU og Hero ikke væk fra KBU. Igen i 1953 forsøger man at slå Hero og Søborg BK sammen – men igen strander det på uenighed om det skal være under SBU eller KBU.

Ved KBUs 50 års jubilæum (1953) vinder man præmien (2 fodbolde) som den klub, der sælger flest billetter til jubilæumskampen mod Wien.

I 1963 sætter Folkebladet for Søborg og Omegn endnu engang skub i tankerne om at slå sig sammen. I en tid hvor AB netop er flyttet ind i Bagsværd i samme Gladsaxe Kommune. Bladet gennemfører en afstemning blandt sine læsere, der bliver bedt om at svare ja/nej til 3 spørgsmål : 1) Burde de to klubber sluttes sammen ? 2) Skal sammenslutningen spille i KBU ? 3) Skal sammenslutningen spille i SBU og endelig 4) Hvad skal den sammensluttede klub hedde. 98 % af læserne svarer ja til at klubberne skal slå sig sammen - 55 % går ind for KBU, 45 % for SBU og flest stemmer er der på navnet Gladsaxe Boldklub foran Gladsaxe Forenede Boldklubber. Hero's argumenter for KBU er at det er klart billigst rent transportmæssigt for alle hold incl. breddeholdene - Søborg's argumenter for SBU er at det er mere demokratisk (hver klub uanset størrelse har 2 stemmer på Delegeretmødet) og at SBU ikke har firmaforbuddet (spillere måtte ikke ikke både spille for KBU-hold og for et firmahold - den regel har SBU ikke). Atter falder fusionstanken - Søborg vil ikke ind under KBU og Hero ikke ind under SBU. Det afholder dog ikke de to klubber - der jo deler bane og omklædningsrum på Gladsaxe Stadion - i at stille fælleshold i talentturneringen som "Gladsaxe forenede Boldklubber" (Hero/Søborg) og her starter med at besejre Birkerød 5-1.

1968 gør man et nyt forsøg på at fusionere - man har i Pressen talt sig frem til at det er 7. forsøg - men igen uden resultat. Søborg (der nu hedder Gladsaxe Boldklub) står ultimativt fast på at man skal spille i SBU.

Først 23. oktober 1979 vedtager Hero og Gladsaxe Boldklub at danne Gladsaxe-Hero BK, der samlet deltager i SBU.

Der har hos DAI deltaget en klub med samme navn (Hero) - stiftet 1. juli 1923 i Ny Lægeforenings Boliger på Strandvejen - med Vognmandsmarkens baner som spillested. Den klub har ingen forbindelse til den BK Hero, der kommer til at deltage i KBUs rækker fra 1941/42.

Hero har deltaget ved DM for Danmarksserien for Herrer

Jubilæumsbøger
(findes hos DBU København)
- se underside for resume

Hero 25 år

 

Scrapbøger hos DBU København

Hero 1961-69 - 2 bind
a. Mange referater og stillinger fra 1. holdets kampe
b. Skrivebordsafgørelsen, der kostede Hero oprykning i 1966
c. Ungdomsfodbold – især stævner/ture
d. Meget om udbygningsplaner og – tiltag omkring Gladsaxe Stadion
Hero 1970-79

a. Klubbens 1. holdskampe
b. Meget om de mange forsøg på at slå Hero og Gladsaxe sammen
c. klubbens ungdomshold (bl.a. med Peter Schmeichel som 11-årig)