Pengeyngler og Redningsplanke

Optakten alt andet end god. Det lokale blad skrev, at den store, kendte lokale Idrætsforening stod i fare for at lukke. Det stod på forsiden tirsdag 8. november 1994 – og det ville ske allerede til nytår. Længere nede i teksten lød det "Klubben satser på en redningsplan sammen med Kommunen og Jyske Bank." Bladet var Vanløse Folkeblad, Kommunen var København – klubben kunne såmænd have været flere; men det var i dette tilfælde Vanløse Idrætsforening. Man havde i klubben skåret ind til benet – rejsebudgettet beskåret, ungdomstrænernes løn i perioder ofret. Men underskuddet var der stadig – og det var meget stort. De 4 højest placerede seniorhold var lige rykket ned. Bag lukkede døre førte klub, Kommune og Bank 3-partsforhandlinger – efter ½ år var planen klar. Banken skulle afskrive ¼ million, Kommunen yde et ekstraordinært tilskud af samme størrelse, klubben rejse 200.000 kr. Tiden var knap – det skulle være klaret inden nytår.

Klubben brainstormede – alle de klassiske forslag kom på bordet og blev sat i værk. Støtte-bankospil, Lotteri, koncert med lokale rockbands, 5 a side-turnering, sponsorstormløb, interne fester – mere end 100.000 kr. kom ind. Men der var stadig et stort hul. Så udtænkte Peter Krustrup Jacobsen – 1. holdsspiller, bestyrelsesmedlem, klubbladsredaktør, pigetræner nåede han at kunne titulere sig selv som – Pengeynglerprojektet og Redningsplankeprojektet.

Pengeynglerprojektet bestod i, at der blev uddelt 5.000 kr. til 4 lokale personligheder – dem skulle de få til at yngle på en måned. De 4 var klubrekordindehaveren, Bjarne Pettersson, de to lokale politikere Mona Heiberg og Martin Hirsch samt indehaver af Prima Grøndal Hardy Koch. Bjarne solgte støtte-lodder – skaffede 3.000 kr. i overskud. De to politikere arrangerede showkamp mellem Borgerrepræsentationen med overborgmester Jens Kramer-Mikkelsen i spidsen og et udvalgt VIF-stjernehold med brødrene Bjur, brødrene Jensen og brødrene Pettersson suppleret med auktion - det gav 15.000 kr. i kassen. Mona Heiberg supplerede med støtteforestillingen ”Universets hurtigste ur” i CafeTeatret – 6.000 kr. mere i kassen. Hardy Koch sagde blot ”vent og se”.

Redningsplankeprojektet bestod i, at man lavede en redningsplanke af træ og derefter solgte messingplader med indgraveret navn til interesserede enkeltpersoner til 500 kr. stykket. 125 købte en plade – den blev hamret på planken, der var placeret lige ud for klubhuset – 55.000 kr. i overskud til kassen. Blandt de 125 var forretninger, andre idrætsklubber, lokale borgere – incl. et ældre ægtepar på 80 og 88 år – lokale politikere og så selvfølgelig menige klubmedlemmer.

15. december var alle inviteret til Redningsreception – hvad ville Hardy Koch komme med, når han som den sidste af pengeynglerne skulle aflægge regnskab. Han havde tegnet støtteannoncer til 30.000 kr., bortauktionerede på aftenen en landsholdstrøje til 25.000 kr. Målet var mere end nået – VIF havde fået en ny start.

Kilde : Vanløse IF 75 års skrift

Kilde Vanløse 75 år