Afstemningen om en reform af breddefodbolden, og for DBU Københavns vedkommende en fusion med DBU Sjælland, DBU Bornholm og DBU Lolland Falster, var det punkt som alle så frem til på repræsentantskabsmødet i DBU København. Resultatet af afstemningen blev et klart nej til en fusion. 36 stemte ja til reformforslaget mens 81 stemte imod, og dermed bevares DBU København som en selvstændig lokalunion.

Mødet blev afholdt på Hotel Scandic Copenhagen, hvor 65 klubber havde tilmeldt sig på forhånd, og selvom alle ikke mødte op stod det klart, at det var et beslutningsdygtigt repræsentantskab, der var til stede i salen. DBU Københavns formand Jesper Gradert indledte mødet med afgivelse af unionens beretning, hvor der blandt andet blev fokuseret på konsekvensen af COVID-19, implementeringen af den nye børnestrategi og det lokalpolitiske samarbejde i DBU Københavns område.

Konstruktiv debat om reformforslaget

Efterfølgende fremlagde bestyrelsesmedlem Morten Høgsdal regnskab og budget, som blev godkendt af salen. Dermed var vi nået til punkt 4. på dagsorden og afstemning om reformen. En enig bestyrelse fremlagde deres argumenter for at stemme ja til reformforslaget, og hvert enkelt medlem motiverede sin anbefaling. Herefter blev ordet givet frit, og de mange fremmødte klubrepræsentanter fik lejlighed til at stille spørgsmål og kommenterer på forslaget. En række klubber takkede bestyrelsen for deres store arbejde med reformudspillet, men udtrykte også deres bekymringer i forhold til den lokalpolitiske interessevaretagelse, økonomien og klubbernes fremtidige indflydelse i det nye DBU Bredde Øst.

Vi tror på nærdemokrati og lokal dialog. Vi er ikke interesseret i en centralisering. Vi skal samarbejde i dansk fodbold, men den her model er ikke vejen frem for København. Vi har brug for en lokalunion, som er tæt på lokalpolitikerne i vores område. Flemming Jensen, Nørrebro United

DBU Københavns bestyrelse svarede på de mange spørgsmål og kommentarer fra salen, og efter 2½ times debat blev forslaget om en fusion sendt til afstemning. På stemmetidspunktet var der 117 stemmer til stede med 36 stemmer for forslaget og 81 stemmer imod.

Ny bestyrelse på plads

Næste punkt på dagsorden var valg til bestyrelsen, hvor første punkt var valg af formand. Her blev Flemming Jensen fra Nørrebro United valgt uden modkandidater. Efterfølgende blev Kurt Bagge-Hansen fra Jægersborg BK valgt som næstformand uden modkandidater. Valg til de menige bestyrelsesposter blev også foretaget uden valghandling, da fem klubrepræsentanter stillede op og blev valgt til den nye bestyrelse uden modkandidater. DBU Københavns afgående næstformand Tobias Ilum fortsætter som medlem af bestyrelsen mens Tom Gudmandsen (Skovshoved IF), Bo Hammer (Sundby BK), Jan Sørensen (BK Skjold) og Finn Nørgaard (KFB Kløvermarken) alle indtræder i den nye bestyrelse.

 - Vi skylder alle en kæmpe tak til bestyrelsen som jeg har kæmpe respekt for. De vil blive savnet i den københavnske fodbold. Men når man kæmper mod noget og vil en anden vej, må man også tage ansvar. Derfor har jeg takket ja til at stille op som formand, og nu bliver en af opgaverne at få samarbejdet til at fungere med de andre lokalunioner, sagde Flemming Jensen efter valget til formandsposten.

Yery Ibarra-Hansen, Morten Høgsdal og Kasper Darfelt havde inden mødet meldt ud, at de ikke modtog genvalg til bestyrelsen. Efter reform-afstemningen stod det også klart, at Christian Kofoed, Jesper Gradert, Linda Sørensen, Diana Andersen og Henrik Ravnild ikke var til rådighed for genvalg til bestyrelsen. De modtog alle en stor applaus fra salen for deres mangeårige indsats for fodbolden i København, inden den afgående formand Jesper Gradert takkede for det gode samarbejde med de københavnske klubledere.

DBU Københavns nye bestyrelse:

  • Flemming Jensen, Formand, Nørrebro United, valgt for ½ år
  • Kurt Bagge Hansen, Næstformand, Jægersborg BK, valgt for 1½ år
  • Tobias Ilum, BK Vestia, valgt for ½ år
  • Bo Hammer, Sundby BK, valgt for 1½ år
  • Finn Nørgaard, KFB Kløvermarken, valgt for 1½ år
  • Jan Sørensen, BK Skjold, valgt for ½ år
  • Tom Gudmandsen, Skovshoved IF, valgt for 1½ år

DBU København vil snarest offentliggøre det fulde referat af repræsentantskabsmødet.