Esporten buldrer frem og er i dag en naturlig del af mange - især børn og unges - hverdag. Esportens indtog udfordrer de velkendte rammer i idrætslivet, men åbner også op for mange nye og spændende muligheder og kan tiltrække nye målgrupper.

 

Nogle forbund har allerede taget esporten til sig, andre ønsker at komme i gang eller er blot nysgerrige på området.

 

Der følger mange spørgsmål med, når man kaster sig ud i et helt nyt område:  Hvorfor? Hvordan? Hvad skal vi gøre? Hvad skal vi ikke gøre?

 

DIF vil gerne hjælpe alle forbund godt i gang og være en stærk sparringspartner fremadrettet. Derfor har de taget initiativ til Danmarks første esports-netværk.

 

Torsdag eftermiddag i Grøndal MultiCenter

15 specialforbund med i alt 45 deltagere, havde taget imod fyraftens-invitationen for at få svar på alle hv- spørgsmålene. Hvordan pokker arbejder man med esport i bredde- og i elitesporten.

 

Esportskonsulent Jørgen Rossen fra DIF, kom med svar via sin brede viden om de breddemæssige såvel som de kommercielle og elitære muligheder i esporten. Og Rebecca Steel fra DBU´s elandshold informerede om DBU eFodbold generelt. Her kunne Søren E. Nielsen fra DBU Bredde efodbold bidrage med detaljer og uddybning.

 

DBU Københavns FIFA-stand

DBU København har efterhånden god og alsidig erfaring med esport, og havde til lejligheden sørget for at deltagerne kunne game. Det som det hele handler om. Vores dygtige efodboldinstruktør, Daniel Barnewitz, satte gang i FIFA spillet. På DBU Københavns stand kunne vores e-instruktører Daniel Schweitz, Simon Nexø og projektleder Henrik Selch, fortælle de øvrige specialforbund om vores produkter og services.

 

De fremmødte specialforbund var begejstrede for DBU Københavns pionerånd og arbejde med efodbolden på en måde, der tiltrækker gamere, så de gerne vil mødes fysisk. Man bygger bro til foreningslivet og giver de unge en fuldbyrdet oplevelse af fodbold online og på græs.  

Vi følger op med mere nyt fra netværket.