DBU København bestyrelse har i enighed truffet en række beslutninger inden repræsentantskabsmødet på mandag 24. februar 2020. Det sker på baggrund af et møde med DBU Københavns formandsklub den 17. februar 2020 og de faldne bemærkninger, i forbindelse med at bestyrelsen var inviteret til at drøfte den ledelsesmæssige situationen i DBU Københavns bestyrelse, samt de efterfølgende drøftelser på bestyrelsesmødet den 18. februar.

Bestyrelsen foreslår således, at Jesper Gradert vælges som ny formand, at Tobias Ilum vælges som ny næstformand og at Christian Kofoed vælges som menigt medlem til DBU Københavns bestyrelse. Desuden anbefaler bestyrelsen genvalg af Yery Ibarra-Hansen, Kasper Darfelt og Morten Høgsdal.

Bestyrelsen indkalder desuden til et ekstraordinært repræsentantskabsmøde til afholdelse torsdag 30. april 2020 og med følgende tre punkter på dagsordenen: 1) Valg af dirigent, 2) Beslutning om reform af breddefodboldens organisation, 3) Valg af bestyrelse, idet samtlige bestyrelsesmedlemmer stiller sit mandat til rådighed. 

Bestyrelsen har desuden besluttet at prioritere opgaverne i de kommende to måneder: 1) Repræsentation i DBU Breddes bestyrelse og andre opgaver, hvor formandens deltagelse er påkrævet, 2) de afsluttende tre styregruppemøder i DBU Bredde øst reformen, 3) dialog om reformen og dens konsekvens for klubberne i København. Alle bestyrelsesmedlemmer deltager og bidrager under de enkelte områder efter behov.

Bestyrelsen indkalder desuden til to orienteringsmøder om det reformforslag, der behandles på det ekstraordinære repræsentantskabsmøde. Orienteringsmøderne afholdes onsdag den 15. april og torsdag den 23. april og bestyrelsen er i den forbindelse opmærksom på, at dette er en overskridelse af den tidsfrist ultimo (1. kvartal 2020), som fremgik af principerklæring 2.0, der blev fremlagt på repræsentantskabsmødet i februar 2019, men håber på klubbernes forståelse for dette.

Desuden inviterer bestyrelsen til en dialog med klubberne med henblik på at drøfte den fremtidige ledelse af fodbolden i København, herunder forberede valget til bestyrelsen på det ekstraordinære repræsentantskabsmøde. Formanden er i spidsen for dette arbejde.

Bestyrelsen
DBU København