DBU Københavns bestyrelse har vedtaget at udvide retningslinjerne vedrørende udvisninger efter indstilling fra DBU Københavns Disciplinærudvalg. Det betyder, at udvisninger som udløser minimum tre karantænedage fra sæsonstart forår 2020 vil blive ledsaget af et gebyr, som stiger i takt med antallet af karantænedage:

Den udviste spillers klub pålægges et gebyr i henhold til den tildelte karantænes længde.

  • 0-2 karantænedage: 0 kr.
  • 3-4 karantænedage: 500 kr.
  • 5-6 karantænedage: 1.000 kr.

Over 6 karantænedage – 1.000 kr. + 500 kr. pr. karantænedag fra 7. karantænedag og fremdeles, dog maksimalt 5.000 kr.

Bøderne tildeles udelukkende i forbindelse med grovere forseelser, hvor andre bringes i fare eller ved udvisninger for at slå, sparke, spytte og/eller udøve anden form for trusler og vold mod andre. Det bemærkes at karantænedage akkumuleres såfremt indberetningen indeholder flere forseelser eller at spilleren f.eks. har nægtet at oplyse navn.

DBU København havde sidste år ni disciplinærsager, som førte til seks eller flere karantænedage. Det antal er det laveste i flere år, men DBU Københavns disciplinærudvalg er opsatte på at denne typer udvisninger skal reduceres yderligere, da de ganske enkelt ikke hører hjemme i foreningsfodbolden.

- Vi vil gerne have klubberne til at tage endnu større ansvar og forventer på sigt at tiltaget vil have en præventiv effekt på såvel hold som klubber. Gebyrindtægten vil udelukkende blive brugt på fairplay fremmende initiativer, så vi samlet set styrker den forebyggende indsats, forklarer bestyrelsesmedlem og formand for Disciplinærudvalget, Kasper Darfelt. 

Der henvises yderligere til Retningslinjer vedr. udvisninger, som kan finder her: