OMBOLD bruger fodbolden og fællesskabet til at skabe positive livsforandringer hos landets hjemløse og udsatte borgere og engagerer mere end 1200 spillere i hele landet gennem åbne træninger, asfaltligaer, stævner og mesterskaber. Disse er lukket ned på grund af Corona virussen, hvilket har ramt OMBOLD’s udsatte og hjemløse spillere særlig hårdt, da mange i forvejen ikke har et stort netværk og samtidig slås med misbrug og psykiske udfordringer.

Her kan det virtuelle fællesskab omkring e-fodbolden være med til at gøre tiden i isolation lidt nemmere for nogle af OMBOLDs udsatte spillere. Martin S. Pedersen, der er direktør i OMBOLD ser et stort potentiale i samarbejdet med DBU København e-fodbold.

- Online fodbold kan være en måde at opdyrke et virtuelt fællesskab, der betyder, at man ikke føler sig helt så ensom og alene, hvilket er situationen for rigtig mange af vores spillere lige nu. Det er dog ikke et tilbud som passer til alle vores spillere og er ikke en erstatning for det fysiske fællesskab omkring bolden, men skal ses som et supplement og en ekstra aktivitet i vores tilbudsvifte, forklarer Martin S. Pedersen.

DBU København vil i samarbejdet stå for teknisk support og turneringsledelse i forbindelse med en Ombold e-fodboldturnering, så opstarten af e-fodbold kommer til at gå så nemt som muligt. Henrik Selch, der er projektleder i DBU København, ser store muligheder for inklusion gennem e- fodbolden.

- Det er oplagt for os at indgå et samarbejde med OMBOLD og gøre en forskel for udsatte borgere, som har det svært i denne tid. Vi oplever en stor interesse for vores e-fodboldaktiviteter, og forhåbentlig kan vores tiltag være med til at gøre en forskel og være en indgang til foreningslivet for nogle af deltagerne,  siger Henrik Selch

Den første OMBOLD e-fodboldturnering bliver skudt i gang torsdag den 30. april, hvor spillere fra hele landet vil deltage.

For yderlige info

Martin S. Pedersen, direktør i OMBOLD, 61 28 11 49,  martin@ombold.dk

Henrik Selch, projektleder DBU København. 51 85 45 72,  hese@dbukoebenhavn.dk

 

Fakta om OMBOLD:

OMBOLD er Danmarks største aktør inden for det idrætssociale område. Gennem holdsporten og gadefodbolden opnår deltagerne et socialt fællesskab, som danner grobund for positiv udvikling i forhold til personlige kompetencer, sundhed, boligsituation, misbrug, netværk og beskæftigelse.

Ombold engagerer årligt mere end 1200 spillere i landsdækkende stævner og mesterskaber og fastholder mere end 200 spillere ugentligt i træninger og turneringer i alle større byer over hele Danmark. Ombold er også ansvarlig for at udtage og træne det danske hjemløselandshold i fodbold, som repræsenterer Danmark ved det årlige Homeless World Cup med deltagelse af 52 nationer.

 

Fakta om DBU København e-fodbold:

I DBU København tror man på, at idrætsforeninger, ved at integrere e-fodbold, kan fastholde både børn, unge og voksne samt tiltrække nye målgrupper. DBU København støtter op om klubbernes e-fodboldaktiviteter og er med til at skabe rammerne for klubbernes turneringer og aktiviteter. Dette gøres både gennem offline e-fodbold turneringer, og nu også online-fællesskaber.

DBU København har netop iværksat det virtuelle klubhus, DBU København eFC. Klubhuset er til rådighed for klubber, gamere, trænere, ledere, dommere, institutioner og kommuner. Det virtuelle klubhus er en online platform, hvor alle kan indgå i et nyt fælles klubmiljø.

I klubhuset - eFC - kan man fx spille e-fodbold eller tage en virtuel dommeruddannelse. Alle tilbud i det virtuelle klubhus foregår online og gør det dermed nemt at blive klogere eller blive underholdt hjemmefra.

Læs mere om efc