En sværm af fodboldglade piger til afsluttende DBU-børnestævne i B1908

Vi kører lige lidt mere indhold fra børnestævnet, da vi havde en medarbejder ude og tale med både piger og fædre hos B1908, hvilket vi gerne vil dele med jer.

Af: DBU København Kommunikation

En blæsende og halvskyet morgen blev afløst af en masse sol og varme på B1908’s anlæg i søndags, hvor det afsluttende børnestævne for pigerne rullede fra ti formiddag til tidlig aften.

Ved banerne var der linet op med tæpper, kaffe, picnic-kurve og gode samtaler på kryds og tværs af klubber.

Fodboldens værdier ”respekt, trivsel og mangfoldighed” har potentialet til at komme i spil under sådan et stævne, der gør det muligt for pigerne og forældrene at mødes på kryds og tværs af hinanden.

Vejrmøller og søstersolidaritet

De morgenfriske piger med store smil på læben spurgte om de måtte hjælpe med at pakke vores medaljer ud og lægge dem op på bordet. Det blev hurtigt til en leg og brugt som opvarmning tilført utallige flotte vejrmøller.

Det er karakteristisk for pigespillerne, at de ikke kun benytter sig af akrobatisk udfoldelse under opvarmning. De håndterer også adskillige vejrmøller under kampene, hvilket heldigvis er tilladt, så på den måde er det fedt med en ekstra dimension i spillet.

Alfrida, Sofia, Maja og Emmelie fra Sundby Boldklub oplever stor glæde ved at møde andre pigehold til pigestævnet.

-Vi lærer andre klubber at kende, og så er det lige meget, om man taber eller vinder…, bare man har det sjovt med hinanden.

I FA2000 er pigerne Karla, Vega, Emily og Vilma helt enige i, at det vigtigste ved at gå til fodbold er, at man har sjovt.

-Vi er gode venner, når vi spiller fodbold, men også når vi ikke spiller fodbold. Vi siger kom igen! til hinanden, og så bliver vi ikke sure, når de andre scorer.

Både pigerne fra Sundby og FA2000 er enige om, at i fodbold lærer man en masse nye ting.

-Vi lærer om indkast, finter, at drible, bruge fødderne rigtigt, at stå rigtigt på banen, at skyde første gang, vi lærer at spille sammen og øve at ramme præcist.

Tilmed har pigen som er målmand, lært at som målmand skal man være en del af spillet.

 

Holdbillede af Kastrup Boldklub U9 


Fædre supplerer fra sidelinjen

De to FA2000 fædre Anders og Mikkel nævner stævnerne, vejret og udelivet som væsentlige faktorer til at deres døtre går til fodbold.

-Man kunne mærke at pinsestævnet i Nykøbing Falster skabte sammenhold mellem pigerne, og så er det ligegyldigt om det regner eller blæser, pigerne har det godt sammen. Det at løbe udenfor skaber kvalitet for pigernes måde at være sammen på.

 Samtidig mener de to fædre, at pigerne har oparbejdet en kultur, hvor det er ok at fejle, hvilket er en central værdi i forhold til ALLE børns motivation for at spille fodbold. Hvis du ikke fejler, lærer du heller ikke noget. Den skal vi holde fast i.   

Anders og Mikkel taler varmt for en metode til, hvordan pigerne kan tage næste step i deres fodboldudvikling.

-I FA2000 har de ansat en fagkonsulent, som ser træningen på en helt anden måde. Det har kostet nogle penge, men kvalitetsløftet af øvelserne har forstærket pigernes muligheder for at udvikle sig.

Rammerne for DBU’s pigestævner er afgørende for at pigespillerne kan udvikle sig selv og hinanden. Derfor skal trænere, spillere og forældre, have en STOR TAK for at gøre dagen i 8’erne til en sjov, spændende og udviklende begivenhed for pigerne.

Ved medaljeoverrækkelsen var det tydeligt at pigerne virkelig var stolte over deres præstation. Flere af dem sagde tak for medaljen, og der blev taget et hav af holdbilleder, hvor trænere og forældre sværmede omkring pigerne med deres telefoner og kameraer.

Log ind