Fodbolden tilgodeset i nyt budget

Den københavnske fodbold kan bl.a. glæde sig over en fodboldpakke med 30 millioner kr. i budgettet for 2018.


Budgettet i Københavns Kommune for 2018 er på plads. Der er bl.a. afsat penge til en ny kunstgræsbane med lys i Hekla Park

Den københavnske fodbold kan bl.a. glæde sig over en fodboldpakke med 30 millioner kr. i budgettet for 2018.

Hovedstadens budget for næste år blev et forlig mellem Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti. Det stod klart natten til fredag, hvor forligspartierne præsenterede det kommende budget, hvor der bl.a. er afsat 30 millioner kr. til en fodboldpakke, der sikrer penge til nyt klubhus i Husum BK, ny kunstgræsbane i Hekla Park og en modernisering af Sundby Idrætspark m.m.  

-Vi er særdeles tilfredse med det indgåede budgetforlig. Det er glædeligt, at der er afsat penge til de gamle og nedslidte faciliteter i Husum og Sundby Idrætspark, som har skreget efter midler i mange år. Det kan forhåbentligt komme rigtig mange børn og unge til gode og skabe et endnu bedre klubliv, siger DBU Københavns administrationschef, Jan Kristensen

København er Danmarks yngste by. Om 15 år vil der være ca. 25.000 flere børn under 15 år i København. Derfor er det også afgørende, at der findes penge til anlæggelse og modernisering af eksisterende idrætsfaciliteter. Med afsættelse af penge til en kunstgræsbane i Hekla Park, hvor BK Hekla kan se frem til at blive en helårsklub, kommer der nu bedre muligheder for at spille fodbold for de mange børn og unge på Islands Brygge. Yderligere er der afsat midler til screenings- og planlægningsbevilling til en ny kunstgræsbane på Nørrebro, ligesom budgettet 2018 rummer en omfattende renovering af Ryparken Idrætsanlæg. Her er der afsat 55 millioner kr. til renovering og modernisering i de kommende år.  

-Hvis man ser på udviklingen i København er det afgørende at vi får flere baner, hvis vi skal følge med udviklingen og give børn og unge mulighed for at spille fodbold, siger Jan Kristensen.

Du kan se budgettet for 2018 her. 

Log ind