Hajduk SPuL og Asyl Cup indstillet til DBU-pris

Den lille 1-holdsklub Hajduk SPuL er blandt de nominerede til DBU´s En Del af Noget Større pris.


Asyl Cup er indstillet til EDANS-prisen sammen med tre andre kandidater. Foto: Andrius Karolis

I foråret 2016 fik spillere og frivillige i Hajduk SPuL en god idé. De vil lave en turnering, som skulle bidrage til et mere ligeværdigt møde mellem danskere og nytilkomne flygtninge. Den lille 1-holdsklub med 37 medlemmer fra Ryparken gjorde idéen til virkelighed, da 12 hold og 150 asylansøgere fra hele landet, samledes for at spille fodbold og mødes på tværs kulturelle skel den 6. august i Ryparken.

Nu er den lille klub indstillet til DBU´s store breddepris – En del af Noget Større prisen, som bliver uddelt til Danish Football Awards den 20. marts.

-Det er super dejligt, at få den her anerkendelse. Vi tog initiativ til Asyl Cup, fordi vi ønskede at bidrage til mødet mellem os almindelige danskere og de flygtninge og asylansøgere, som kommer til Danmark.

-Vi er selvfølgelig både glade og stolte over, at en organisation som DBU anerkender den indsats, fortæller formand Asmus Gamdrup Jensen.

Planlægningen af Asyl Cup 2017 er allerede i fuld gang. Ambitionen er at lave et stævne med endnu flere hold, og den store opmærksomhed, har givet motivationen et nyk op ad.

-Hvis man skal se helt lavpraktisk på det, har nomineringen stor betydning, fordi vi lige nu er i gang med at samle penge til Asyl Cup 2017. Her har omtalen stor værdi, fordi det er med til at skabe opmærksomhed og blåstemple vores projekt, fortæller Asmus Gamdrup Jensen.

Asyl Cup er en af 4 finalekandidater til at modtage årets EDANS-pris. Hvem der skal løbe med titlen kan du være med til at bestemme via en afstemning, som du finder her: Stem nu!

Vinderen afsløres ved Dansk Fodbold Award d. 20. marts. Showet kan ses på Kanal 5.

Du kan læse mere Asyl Cup her. 

Log ind