Københavnske klubber VIL pigefodbolden

Klar melding fra nyetableret pigearbejdsgruppe. DBU København vil opleve en medlemsfremgang på 25% pigeområdet i de københavnske klubber inden 2020.


Ny pigegruppe ser frem til at arbejde med nye initiativer, der kan løfte pigefodbolden i DBU Københavns område. Foto: DBU København

Klar melding fra nyetableret pigearbejdsgruppe. DBU København vil opleve en medlemsfremgang på 25% pigeområdet i de københavnske klubber inden 2020.

Det tegner godt for pigefodboldens fremtid i København. Et kompetent hold (pigearbejdsgruppen) skal sammen med klubberne omsætte den tilgængelig viden, om pigerne og relationen til fodbolden, så der kommer flere pigespillere i København. Der skal udvikles nye initiativer og findes nye og flere ”kombinationer” at spille på. Ambitionen er at fodbolden skal være såvel pigernes som forældrenes naturlige valg, når fritidsaktiviteter skal afprøves.

Sådan lyder udmeldingen fra DBU Københavns nye pigearbejdsgruppe, som har store ambitioner på klubbernes vegne. Optimismen skyldes ikke mindst klubbernes engagement, for ved et nyligt afholdt pigeseminar i Kastrup BK svarede hele 90% af klubberne, at de er klar på at arbejde målrettet og strategisk for at rekruttere og fastholde flere pigefodboldspillere.

Samarbejde på tværs af klubskel

Den nye arbejdsgruppe er allerede godt i gang og vil bl.a. arbejde med at synliggøre alt det spændende arbejde, der allerede er i gang i de klubber, der har fokus på pigerne. Her handler det om at vise både udfordringer og alle de ting som klubberne lykkedes med, når de får det til at blomstre og skaber vækst på pigeområdet.

Samtidig ser deltagerne i arbejdsgruppen frem til at udvikle fodboldkulturen mellem DBU København og klubberne, så de bliver endnu mere åbne overfor hinanden. En kultur som ser værdien i at dele projektideer/koncepter og gerne udveksler erfaringer i netværksfora. Dette selvom klubberne er konkurrenter på banen.

Formålet er at skabe et fundament og en kritisk masse af piger, som giver klubberne og DBU København bedre muligheder for at tilbyde aktiviteter og turneringer, der matcher pigernes ambitioner. Det handler både om at fastholde vores unge piger og tiltrække de yngste piger.

Ansætter ny projektleder i to år

DBU København vil gerne gå forrest og kan med stor glæde fortælle, at Anja Kouly, som bl.a. har arbejdet med projektet ”pigernes stemme” er ansat de næste to år til at være projektleder på dette strategiske indsatsområde. Sammen med pigearbejdsgruppen og klubberne skal Anja omsætte ambitionerne til nye initiativer, som vi har en forventning om vil skabe værdi i klubberne og inspirere endnu flere piger til at spille verden sjoveste sport.

DBU København Pigearbejdsgruppe  
Yery Ibarra-Hansen DBU Københavns bestyrelse 
Linda Sørensen DBU Københavns bestyrelse
Gry Freja  BK Vestia
Michael Jensen Hvidovre IF
Emily Sohnesen HIK
Gudrunn Vad  
Lærke Marie Pørtner Nørrebro United
Pernille Westi FC Damsø
Ida Perin Fremad Valby
Michael Thrane BK Union
Anja Kouly Lethin  Projektleder - DBU København

Log ind