Kontoret holder lukket i morgen torsdag grundet et større arrangement

Nye fodboldbaner på fælleden i Ørestaden

Ørestad Syd får boldfælled med fire nye baner, der skal være med til at løfte fodbolden i bydelen


DBU København glæder sig over den nye boldfælled i Ørestaden. 

DBU København kæmper for flere baner og bedre faciliteter for de københavnske fodboldklubber. Med den nye boldfælled i Ørestaden får bydelen et vigtigt løft, som kan tilgodese eksisterende medlemmer i Ørestad IF og tiltrække nye fodboldspillere til klubben. Den nye boldfælled placeres mellem Kanonvej og Ørested Syd på et område, der er ejet af Naturstyrelsen:

-Det er et stort skridt for den københavnske fodbold, at vi får boldbaner i området. Der er et enormt potentiale for flere fodboldspillere i Ørestaden, hvor den lokale forening – Ørestad IF – længe har haft behov for flere baner til klubbens medlemmer. Da Ørestaden i sin tid blev grundlagt var DBU København med til at etablere Ørestad IF, og det er glædeligt at Københavns Kommune nu anerkender behovet for flere baner, som kan understøtte idrætten og foreningslivet i et nyt boligområde, fortæller DBU Københavns, Henrik Ravnild som sender en stor tak til Skovfoged Hans Henrik Christensen fra Naturstyrelsen og Jon Pape fra Københavns Kommune, som så muligheder i DBU Københavns idé, og var med til at gøre idéen til virkelighed.

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) er også glad for, at den nye boldfælled kom med i det nye forlig om Københavns Kommunes budget for 2016:

-Det er jo ingen hemmelighed, at der helt fra starten burde være tænkt langt flere idræts- og kulturfaciliteter ind i Ørestad. Derfor er jeg fantastisk glad for, at vi nu med boldfælleden kan skabe et nyt rekreativt tilbud, som tilgodeser både de organiserede og selvorganiserede brugere i lokalområdet, siger han til Ørestad Avis.

Michael Gatten (V) deler også begejstringen, selv om brugerne af banerne må forvente ”et par gule græspletter hist og pist”:

-Det tager jeg gerne med, og jeg ser det som en jordnær løsning, hvor vi får integreret sportsfaciliteter i naturen på en nænsom måde. Det er nogle baner, som falder på et tørt sted, da København har færre boldbaner pr. indbygger end andre større byer i landet. Jeg ser frem til at komme ud og trille en læderkugle over målstregen, når banerne er færdige i 2017," siger Michael Gatten til Ørestad Avis.

Log ind