Kontoret holder lukket i morgen torsdag grundet et større arrangement

Amager-skoler samles i Sundby BK

Sundby Boldklub og Skolen ved Sundet har i samarbejde med DBU København og Amager Bladet afholdt en fælles Amager-turnering i fodbold for piger fra alle skoler på Amager


Piger fra hele Amager er samlet til skoleturnering i Sundby BK. Foto: DBU København

Sundby BK er i disse dage vært for en stor skolepigeturnering med flere hundrede deltagende piger fra skolerne på Amager. Mandag var første stævnedag med piger fra fjerde klasse, og tirsdag var 100 piger fra femte klasserne så klar fra morgenstunden på banerne ved Sundby BK:

-Vi vil gerne bygge bro mellem pigerne og de lokale fodboldklubber på Amager, der har fodboldtilbud til pigerne, men også bare give pigerne en mulighed for at have en sjov dag med skolekammeraterne, fortæller Mikael Kirkensgaard fra Sundby Boldklub.

Turneringen afvikles alle ugens dage for piger fra de lokale skoler på Amager. Holdene deles op i A-rækker for hold med piger, hvor størstedelen spiller fodbold i forvejen og B-rækken for piger, som gerne vil prøve at deltage i en turnering og forhåbentlig få en god oplevelse med fodbold og samvær med de andre skoler.

Turneringen er allerede et hit blandt skolerne, der håber på flere lignende initiativer og en gentagelse til næste år:

-Jeg synes det er super godt og man kan spørge sig selvom, hvorfor det først sker nu. Pigerne får følelsen af sammenhold og det er jo det vi kæmper en brag kamp for at skabe i skolen – her kommer det bare til os. Alle pigerne synes det er super sjovt og det er en fantastisk hjælp for os, at Sundby BK kan organisere det på tværs af skolerne, siger Leise Karlsen, der underviser på Lergravsparken Skole.

Projektet med en fælles skoleturnering for piger i Sundby BK har modtaget støtte fra DBU København i form af midler fra DBU Københavns udviklingspulje. 

Log ind