Referat af bestyrelsesmøde

Referat af DBU Københavns bestyrelsesmøde. Afholdt den 24. marts. 2015.

Mødet afholdt: Den 24. marts 2015

Sted: DBU København

Til stede: Henrik Ravnild(HR), Diana Andersen(DA), Tom Jensen(TJ), Morten Høgsdal(MH), Kasper Darfelt(KD), Yery I. Hansen (YIH), Christian Kofoed(CK) og Tobias Ilum(TI).

Afbud: Jesper Gradert

Referent: Jan Kristensen(JK)

Mødets dagsorden:

1. Formandsklubben

2. Pigefodboldens udfordringer

3. Udvalgssammensætning 2015

4. Nyt fra formanden

5. Nyt fra administrationen

6. Orientering fra DBU og FLU

7. 50 nye dommere

8. Eventuelt

1. Formandsklubben

Styregruppen for DBU Københavns formandsklub havde anmodet om en drøftelse af en række dilemmaer med bestyrelsen. Styregruppen var repræsenteret ved Tina Vexøe, Dragør BK – Lone Falsig, HIK – Keld Jørgensen, KB og Søren Strange, Fremad Valby.

Man havde en god debat om udviklingen i dansk fodbold herunder strukturen for både det administrative og det politiske niveau. Man påpegede fra formandsklubbens side det vigtige i en lokal afdeling, som har fuld indsigt, kompetence og forståelse for de særlige udfordringer klubberne i DBU København oplever i hverdagen. Man udtrykte stor forståelse for udfordringerne andre steder i landet, men disse kan ikke sammenlignes. Der er store forskelle på land og by.

Der blev fra formandsklubbens side foreslået, at tildele formandsklubben en fast plads i bestyrelsen, alternativt foreslog man et endnu tættere samarbejde med bestyrelsen via hyppigere møder.

HR meddelte, at man var særdeles tilfreds med klubbernes opbakning til DBU Københavns formandsklub, og bestyrelsen ser frem til et endnu tættere samarbejde til glæde for fodbolden i DBU Københavns område.

Bestyrelsen besluttede efterfølgende at man gerne ser fire årlige møder med formandsklubben. To af møderne ved deltagelse i formandsklubbens moduler. Man besluttede at opfordre formandsklubben til at stille en kandidat op ved kommende repræsentantskabsmøde, såfremt man ønsker fast repræsentation i bestyrelsen.

Jan KristensenJan Kristensen Jan KristensenJan Kristensen Jan KristensenJan Kristensen Jan KristensenJan Kristensen

Administrationschef AdministrationschefAdministrationschefAdministrationschefAdministrationschefAdministrationschefAdministrationschefAdministrationschefAdministrationschef AdministrationschefAdministrationschefAdministrationschefAdministrationschefAdministrationschefAdministrationschefAdministrationschef

jank@dbu jank@dbujank@dbujank@dbujank@dbujank@dbujank@dbu.dk .dk .dk

Direkte tlf.Direkte tlf.Direkte tlf.Direkte tlf. Direkte tlf. Direkte tlf. Direkte tlf. 3915 92023915 92023915 92023915 92023915 92023915 92023915 92023915 92023915 9202

- fra leg til landshold

2. Pigefodboldens udfordringer

Der var fra administrationen fremsendt et oplæg til en drøftelse, og dette betød en længere snak om emnet. Man var enige i, at der skal sættes resurser ind på, at standse tilbagegangen af pigespillere. DA ønskede at vide, hvor mange af de kvindelige ledere, som har været igennem de to kvindelederuddannelser, der fortsat er aktive herunder en begrundelse for, hvorfor nogle ikke længere er aktive. Der blev stillet spørgsmålstegn ved, om vi har de rigtige tilbud på hylderne. Der blev udtrykt tilfredshed med det fremsendte oplæg, og man bad JK om at sætte gang i processen herunder en beskrivelse af en særlig træneruddannelse for pigetrænere.

3. Udvalgssammensætning 2015

Bestyrelsen godkendte de nye udvalgsmedlemmer og dermed den samlede udvalgs- sammensætning. Meddeles til klubberne via hjemmesiden.

4. Nyt fra formanden

HR gav en orientering om konflikten mellem DBU og Spillerforeningen. HR meddelte, at der var modtaget endnu en henvendelse fra klubberne på Kløvermarken, som er utilfredse med fordelingen af tider på den nye kunstgræsbane ved Sundby BK. Efter en drøftelse besluttede man at tilskrive klubberne, at DBU København som udgangspunkt ikke har kompetence til at gå ind i lokale kommunale anliggender.

5. Nyt fra administrationen

Kontoret har desværre haft indbrud. Udbyttet blev bankpapirer og revisionsprotokollat, da DBU København ikke ligger inde med kontantbeholdninger. Med revisionsprotokollatet forsvandt desværre alle påtegninger fra unionens interne revisorer helt tilbage fra 1937. Der er nu installeret videoovervågning.

Personalet har været på weekendtur i London. God tur både på både det sociale og det faglige område. Meget interessant med møde ledelsen i Brentford FC, som fortalte med klubbens CSR strategi, hvor man netop har modtaget en pris af UEFA. Alle medarbejdere har selv medfinansiereret.

De tre første ansøgninger til DBU Københavns udviklingspulje er modtaget. Styregruppen har fastsat de interne færdselsregler og de første midler er nu uddelt. Projekterne offentliggøres via hjemmesiden.

Er man fodbold-historisk interesseret skal man ved lejlighed besøge DBU Københavns historiske arkiv. Det er blevet et kæmpe opslagsværk om dansk fodbolds vugge og de københavnske klubbers historie. Der er også mange gamle og sjove billeder. Samtlige klubber som siden 1903 har været medlem af KBU/DBU København er Tjek via hjemmesiden.

6. Orientering fra DBU og FLU

DBU og Odense Kommune har indgået en partnerskabsaftale, der gør Odense til værtsby for finalerne i Ekstra Bladet Skolefodboldturnering de næste 3 år.

70 klubber ansøgte i starten af året Nordea-fonden og DBU's Multibanepulje, som støtter klubberne med 20 millioner kroner i alt, heraf fem millioner kroner i 2015. Der var kun 2 ansøgere fra DBU København.

Klub 14, Associazione Di Kopenhagen, Dinamo Hafnia og FC Hermanos er alle nye medlemmer af DBU København. Til gengæld er Brødrenes IF opløst og udmeldt.

7. 50 nye dommere

Der var fra administrationen fremsendt en projektbeskrivelse ”50 nye dommere”, der som udgangspunkt handler om, at gøre det økonomisk attraktivt at blive fodbolddommer ved at tilmelde sig et dommergrundkursus via en af DBU Københavns medlemsklubber. Det vil ikke koste noget at

- fra leg til landshold

tilmelde sig et kursus. Beløbet afdrages når man efterfølgende kommer i gang med at dømme. Der vil være en økonomisk risiko for DBU København forbundet med dette tiltag anslået 20.000,-. Flere dommere vil bl.a. få betydning for arbejdsgangene på kontoret, en bedre udnyttelse af banerne i København i weekends, og dermed bedre træningsmuligheder for klubberne på hverdage. Bestyrelsen tiltrådte forslaget.

8. Eventuelt

KD redegjorde for et besøg hos Oslo Fotball Krets. Der er mange gode ideer fra det norske, som kan implementeres i Danmark vedr. dommerrekruttering og dommerfastholdelse. Alle indtryk vil blive beskrevet og tilsendt bestyrelse og dommerudvalg.

Log ind