Kontoret holder lukket i morgen torsdag grundet et større arrangement

Årets klub: Sundby BK

DBU Københavns bestyrelse har efter åben indstilling valgt Sundby BK til årets klub under DBU København


Pigefodbolden trives i Sundby BK, hvor man har oplevet en markant medlemsfremgang de senere år. 

I Sundby BK har man i en årrække haft markant medlemsfremgang, og nu belønnes Amager-klubben med titlen som årets klub i DBU København. En strategi for rekruttering af flere medlemmer og et langstrakt arbejde for at udvikle pigefodbolden skaber resultater. På blot to år er klubbens antal af medlemmer under 12 år steget fra 342 medlemmer til 444 medlemmer – og samlet har man mere end fordoblet medlemstallet på 10 år:

-Det er resultatet af de frivilliges arbejde i mange år. Med flytningen til Kløvermarken skulle ungdomsarbejdet retænkes, og under kyndig ledelse af Sundby’s tidligere formand Ole Bærentzen kom der fokus i bestyrelsen og ungdomsarbejdet blev sat i centrum. Det kan vi glæde os over nu, siger en stolt Bo Hammer, der er formand for Sundby BK.

Udvikling af B&U fodbolden
Sundby BK har været en aktiv del af den københavnske fodbold på mange fronter i 2015. På pigesiden har man afholdt et stort pigestævne i samarbejde med de lokale skoler. Man har også sat fokus på de sociale aktiviteter i klubben, men først og fremmest har man arbejdet ud fra en strategi, hvor man har givet B&U afdelingen eget budget, udviklet klubbens akademi for U11 til U15 spillere, ansat en pigeansvarlig på ungdomssiden samt satset på uddannelse af de frivillige trænere via DBUs træneruddannelse. Alt sammen en del af en samlet plan for at løfte B&U fodbolden og gøre Sundby BK til en attraktiv fodboldklub i lokalområdet:

-I 2005 indførte vi det såkaldte ”Fnuggi-koncept”. Det var først og fremmest et meget struktureret træningssetup, der gjorde det muligt at være mange børn på et beskedent areal, hvor vi havde fokus på motorik, leg med bold og kammeratskab. Her blev forældrene inddraget – enten som trænere, administratorer eller hyggespredere.  Det blev på mange måder kernen i klubbens frivillighedsstrategi. Vores Akademi har fortsat linjen herfra og vi er nu blevet en attraktiv klub, som knytter ungdommen og forældrene tættere på vores forening, fortæller Bo Hammer.

Høj tilfredshed blandt forældrene
I dag er man tæt på at nå i mål med at være minimum 36 spillere i alle drengeårgange og 20 spillere i alle pigeårgange. Den flotte vækst i medlemstallene har heldigvis ikke været på bekostning af trivslen, som sidste år blev undersøgt i en tilfredshedsundersøgelse blandt klubbens forældre. 95 % af forældrene er således tilfredse med Sundby BK, 73 % erklærer sig meget tilfredse mens 86 pct. af forældrene mener, at Sundby Boldklub er med til at udvikle deres barns sociale færdigheder. Flotte tal, som viser at de frivilliges indsats er værdsat af alle i og omkring klubben:

-Glade børn giver glade forældre. Vi ønsker at udvikle gode og hele fodboldspillere og derfor er vi ekstra glade for, at forældrene tilkendegiver, at vi er med til at udvikles deres barns sociale færdigheder, siger en smilende Bo Hammer.  

Gør en forskel 
De frivillige og medlemmernes engagement rækker også ud over Sundby BK. I efteråret 2015 var de En Del af Noget Større og med i Red Barnet og DBUs landsindsamling til fordel for børn i katastrofeområder. Derudover har Sundby BK været en del af DBU Københavns beskæftigelsesprojekt, Erhverv, Ledelse og Idræt, hvor klubben har haft to akademikere i 4 ugers praktik i fodboldklubben.

I forhold til samarbejdet med DBU København skal det også nævnes, at Sundby BK er en aktiv klub, der deltager i diverse lokale netværk, har været medarrangør af DBU Københavns årlige Beach Soccer Stævne i Amager Strandpark samt afholdt DBU Fodboldskole.

Sundby BK og DBU København vil snarest markere kåringen ved et arrangement for frivillige og medlemmer i Sundby BK. Dato er endnu ikke fastsat. 


Log ind